Κυριακή 5 Ιουλίου 2020
x

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΦΙΕΣΤΑ ΜΕ ΤΕΙΧΟΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Η κρατική τηλεόραση της Τουρκίας (ΤRT) έστησε ένα ομοίωμα τείχους ακριβώς έξω από το χώρο του Μουσείου της Αγίας Σοφίας ενόψει τηλεοπτικού σόου.

Φιέστα ετοιμάζεται από τις τουρκικές αρχές μπροστά στην Αγία Σοφία με αφορμή την επέτειο της Αλωσης της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η κρατική τηλεόραση της Τουρκίας (ΤRT) έστησε ένα ομοίωμα τείχους ακριβώς έξω από το χώρο του Μουσείου της Αγίας Σοφίας και το βράδυ αναμένεται να γίνει ένα τηλεοπτικό σόου αναπαράστασης της 29ης Μαΐου του 1453.

O Eρντογάν σε μια προσπάθεια συσπείρωσης των ακραίων ισλαμιστών ανακοίνωσε θα διαβαστεί μουσουλμανική προσευχή στην Αγία Σοφία, που σήμερα είναι μουσείο.   

«Το απόγευμα, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της Αλωσης που διοργανώνει το υπουργείο Τουρισμού και Πολιτισμού της Τουρκίας, στην Αγία Σοφία θα αναγνωστεί η προσευχή της Αλωσης και θα διαβαστούν προσευχές», δήλωσε ο Ερντογάν.

Η δήλωση του Τούρκου προέδρου είναι λίγο γενικόλογη και αφήνει ανοιχτά πολλά ενδεχόμενα. Ωστόσο, το σίγουρο είναι πως αύριο δεν θα γίνει προσκύνημα της Παρασκευής, που είναι η ιερή ημέρα και προσκύνημα των μουσουλμάνων. Πιθανότατα θα διαβαστεί κάποιο σημείο από το Κοράνι μέσα από την Αγία Σοφία, όπως και διάφορες προσευχές, χωρίς να υπάρχουν πιστοί εντός του χώρου.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ