Τρίτη 16 Αυγούστου 2022
x

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ 10 ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΤΟ 2022 ΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, έκανε λόγο για κοιτάσματα στον νότο της χώρας, αναφέροντας τα Cukurova-1 και Cukurova-2.

Η Τουρκία σχεδιάζει να ξεκινήσει την ανάπτυξη 10 κοιτασμάτων πετρελαίου στο νότο της χώρας μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, δήλωσε την Πέμπτη ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ.

«Αυτή τη στιγμή έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στα πεδία Cukurova-1 και Cukurova-2. Πρόκειται για ρηχά πηγάδια με βάθος 430 μέτρα και 358 μέτρα αντίστοιχα, στα οποία φτάνουμε πιο γρήγορα τους στόχους μας, το κόστος παραγωγής πετρελαίου και οι επενδύσεις είναι πολύ χαμηλότερα. Άρα μπορούμε να πούμε ότι έχουμε βρει αυτή τη στιγμή να υπάρχουν τέσσερα ή πέντε τέτοια χωράφια στην περιοχή, μέχρι το τέλος του χρόνου σκοπεύουμε να ανοίξουμε άλλα οκτώ και να αρχίσουμε να δουλεύουμε σε 10 οικόπεδα», είπε ο υπουργός στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού Habertürk .

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τουρκικού υπουργείου Ενέργειας, τώρα τα αποθέματα πετρελαίου στην περιοχή υπολογίζονται σε 7,5-8 εκατομμύρια βαρέλια, που αντιστοιχούν σε περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

«Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα πιθανά αποθέματα είναι οκτώ έως 10 φορές περισσότερα, αλλά αυτό μπορεί να συζητήθηκε ως έργο εξερεύνησης», είπε ο κ. Ντονμέζ.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι η Τουρκία εισάγει σήμερα σχεδόν όλους τους ενεργειακούς πόρους. «Εισάγουμε σχεδόν το 92% του πετρελαίου και το 99% του φυσικού αερίου», πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός.

Πηγή: Habertürk, TASS, Μετάφραση: Καθημερινή
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ