Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΑΝΕΝΑ ΚΕΝΟ ΣΤΙΣ 31 ΠΕΡΙΑΣΤΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΚΤΕΛ

Θετική ήταν η είσοδος των ΚΤΕΛ στην αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης με τα μεγέθη να δείχνουν κάλυψη στο 100% της ζήτησης των πολιτών

Θετικά στην αναβάθμιση του συγκοινωνιακού έργου της περιαστικής ζώνης του νομού Θεσσαλονίκης επέδρασε η είσοδος των ΚΤΕΛ στην αστική συγκοινωνία, με τα μεγέθη να δείχνουν κάλυψη στο 100% της ζήτησης των μετακινούμενων πολιτών και την τηλεματική να καταγράφει περιορισμό της απόκλισης των δρομολογίων στο 2-3%, έναντι του 50% που έφτανε στην πρότερη κατάσταση, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ), Γιάννης Τόσκας.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος διευκρίνισε πως «πλέον δεν παρουσιάζεται κανένα κενό στην εξυπηρέτηση των μετακινούμενων επιβατών, με την ανάληψη από τα ΚΤΕΛ, για λογαριασμό του ΟΑΣΘ, των 31 γραμμών της περιαστικής ζώνης στο νομό Θεσσαλονίκης».

Τον Μάιο του 2019, τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ανέλαβαν, για λογαριασμό του ΟΑΣΘ, την εκτέλεση έξι γραμμών στην περιαστική ζώνη και στο διάστημα Μαρτίου/Απριλίου 2020 συμπεριλήφθηκαν άλλες 25. Συνολικά τα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Σερρών και Κιλκίς έχουν διαθέσει περίπου 144 λεωφορεία στην αστική εξυπηρέτηση των πολιτών της περιαστικής ζώνης του νομού Θεσσαλονίκης, ενώ καθημερινά εκτελούν πάνω από 2000 δρομολόγια, ήτοι περισσότερα από 13 εκατ. οχηματοχλιόμετρα ετησίως, καλύπτοντας έτσι πλέον του 1/3 του συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΘ συνολικά. «Η είσοδος των ΚΤΕΛ στην αστική συγκοινωνία στο νομό Θεσσαλονίκης προσέδωσε αξιοπιστία, ποιότητα και άνεση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τόσκας.

Στο πλαίσιο αυτό, εξέφρασε την πεποίθηση ότι, μελλοντικά, τα ΚΤΕΛ θα μπορούσαν -πιθανότατα με διαγωνιστικές διαδικασίες- να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο παρόχου, εξυπηρετώντας και άλλες γραμμές, ενώ αναφορικά με τους οδηγούς τους σημείωσε: «παίρνουν το πτυχίο εξετάσεων εξυπηρέτησης με άριστα, γεγονός που πιστοποιούν και οι επιβάτες με τις επιστολές ικανοποίησης που αποστέλλουν».

Σχολιάζοντας την έναρξη του αντίστοιχου εγχειρήματος στην Αθήνα, ύστερα από σχετικές αποφάσεις του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σημείωσε ότι αυτό ήταν «μάλλον επιβεβλημένο και αναπόφευκτο να συμβεί», αφού «οι αστικές συγκοινωνίες είχαν πολλά χρόνια να ενισχυθούν στην πρωτεύουσα και το μοντέλο μετακινήσεων άλλαξε λόγω της εξάπλωσης του πληθυσμού και του αστικού ιστού».

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο, τα νεότερα λεωφορεία που θα εκτελούν δρομολόγια στην Αθήνα είναι σαφώς καλύτερα έναντι αυτών που ήδη κυκλοφορούν στους δρόμους της, ενώ θα συμβάλλουν, όπως είπε, καθοριστικά στον περιορισμό συνωστισμού, όπως επιτάσσει η πανδημία του κορωνοϊού.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ