Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020
x

ΤΟΝ ΠΕΜΠΤΟ ΞΕΝΟ ΠΑΙΚΤΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΕΚΤΗΣΕ Η ΜΠΙΛΜΠΑΟ! (VIDEO)

Ο ισπανικός σύλλογος που χρησιμοποιεί κατά παράδοση αποκλειστικά Βάσκους παίκτες έφτασε σε συμφωνία με τη Βιτορούλ για την απόκτηση του Ρουμάνου μπακ

O πέμπτος ξένος παίκτης στην ιστορία της Αθλέτικ Μπιλμπάο θα γίνει από τον Ιούνιο ο Κριστιάν Γκανέα.

Ο ισπανικός σύλλογος, ο οποίος κατά παράδοση χρησιμοποιεί αποκλειστικά Βάσκους ποδοσφαιριστές, ανακοίνωσε πως έφτασε σε συμφωνία με τη Βιτορούλ Κονστάντζα για την απόκτηση του διεθνούς Ρουμάνου αμυντικού, η οποία θα ολοκληρωθεί μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν. Το συμβόλαιο του 26χρονου αριστερού μπακ θα έχει διάρκεια 3+1 χρόνων.

Όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις ξένων παικτών, ο Γκανέα επιλέχθηκε επειδή έχει σχέση με τη Βασκονία. Για την ακρίβεια μεγάλωσε στην πόλη Μπασαούρι, όπου μετακόμισαν για να εργαστούν (και ζουν μέχρι σήμερα) οι γονείς του, όταν εκείνος ήταν μικρός. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στη Μαγιόρκα και το 2013 επέστρεψε στην πατρίδα του, όπου αγωνίστηκε διαδοχικά στις Τάργκου Μούρες, Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα, Σαγκαέτα Ναβοντάρι, Μπρασόβ και από το 2015 στη Βιτορούλ.

Ο πρώτος ξένος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε ποτέ στην Αθλέτικ Μπιλμπάο ήταν, στο πρώτο μισό της δεκαετίας του 1990, ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας Βισέντε Μπιουρούν, οι γονείς του οποίου ήταν Βάσκοι μετανάστες. Ο δεύτερος -και πιο γνωστός- ήταν ο Γάλλος πρωταθλητής κόσμου Μπισέντ Λιζαραζού, ο οποίος έχει γεννηθεί στις βασκικές περιοχές της Γαλλίας.

Ακολούθησε ο Φερνάντο Αμορεμπιέτα, διεθνής με την εθνική ομάδα της Βενεζουέλας αλλά στην πραγματικότητα Βάσκος (γεννήθηκε στη χώρα της Νότιας Αμερικής όπου έπαιζε επαγγελματικά ο πατέρας του). Πιο πρόσφατη περίπτωση, ο Γάλλος Εϊμερίκ Λαπόρτ, που αγωνίζεται στην Αθλέτικ Μπιλμπάο από το 2012 και η απόκτησή του είχε ξεσηκώσει αντιδράσεις, αφού δεν σχετίζεται με τη Χώρα των Βάσκων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ