Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022
x

ΤΟ TWITTER ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ 44 ΔΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΕΞΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ

Ο Μασκ είχε συμφωνήσει τον Απρίλιο να αγοράσει το Twitter έναντι 44 δισεκ. δολαρίων αλλά μετά υπαναχώρησε - Τελικά προχωρά η εξαγορά.

Ραγδαίες εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας, καθώς το Twitter αποδέχθηκε την πρόταση εξαγοράς των 44 δισ. δολαρίων του Έλον Μασκ. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες, με τη διευθέτηση των τυπικών διαδικασιών.

Πώς επανήλθε στην προσφορά του ο Έλον Μασκ

Η διαπραγμάτευση σταμάτησε αρχικά για πέντε λεπτά και στη συνέχεια διακόπηκε, αφού η τιμή της μετοχής εκτοξεύτηκε στο +18%, όπως μεταφέρει το ΣΚΑΪ.

Το Bloomberg μετέδωσε ότι ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ πρότεινε ξανά να αγοράσει το Twitter Inc έναντι 54,20 δολαρίων ανά μετοχή, όπως ήταν η αρχική προσφορά του.

Η μετοχή του Twitter στη Γουόλ Στριτ έφτασε στα 47,93 δολάρια, όμως την ίδια στιγμή η μετοχή της Tesla Inc, της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων του Μασκ, έπεφτε κατά 3%.

Η πρόταση του Μασκ υποβλήθηκε με επιστολή του στο Twitter, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο Μασκ συμφώνησε τον Απρίλιο να αγοράσει το Twitter έναντι 44 δισεκ. δολαρίων, όμως μέσα σε μερικές εβδομάδες υπαναχώρησε, υποστηρίζοντας ότι ο αριθμός των λογαριασμών-ρομπότ ήταν πολύ υψηλότερος από την αρχική εκτίμηση της εταιρείας ότι αντιπροσώπευαν λιγότερο από το 5% των χρηστών.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ενώ οι δύο πλευρές αναμενόταν να αντιπαρατεθούν στις 17 Οκτωβρίου στο Δικαστήριο Εμπορικών Διαφορών του Ντέλαγουερ, όπου το Twitter επιδιώκει να εκδοθεί απόφαση που θα υποχρεώνει τον Μασκ να υλοποιήσει την αρχική συμφωνία, καταβάλλοντας 54,20 δολάρια ανά μετοχή.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ