Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022
x

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΚΑΙ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ VORIA.GR ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Πάνω από 200 άτομα παρακολούθησαν την ημερίδα της Voria.gr όπου συζητήθηκαν όλα τα κρίσιμα θέματα που αφορούν το Ταμείο Ανάκαμψης και το νέο ΕΣΠΑ

Ο θετικός απόηχος για την ημερίδα της Voria.gr το πρωί της Δευτέρας, την οποία παρακολούθησαν διά ζώσης πάνω από 200 άτομα, συνεχίζεται και τα σχόλια εστιάζουν σε δύο παραμέτρους. Κατ’ αρχήν στο θέμα, που ήταν «Το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και το νέο ΕΣΠΑ» και συνιστά σήμερα το πιο σοβαρό ζήτημα που έχει να διαχειριστεί το εγχώριο σύστημα. Ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας. Η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση, είτε θέλει να κυβερνήσει στο μέλλον, είτε να συμβάλλει στην ανάπτυξη της χώρας. Όσοι δεν καταλαβαίνουν ότι τα 70 – 80 δισ. ευρώ των ευρωπαϊκών κονδυλίων που θα έρθουν στην Ελλάδα τα επόμενα έξι –επτά χρόνια, για να υποστηρίξουν επενδύσεις 125 – 140 δισ. ευρώ είναι πιθανότητα η τελευταία ευκαιρία για να ξεφύγει η χώρα από την οικονομική υπανάπτυξη και τον παρασιτισμό, απλώς κοιμούνται μακάριοι τον «ύπνο του δικαίου».

Το δεύτερο που υπογραμμίζουν όσοι σχολιάζουν την ημερίδα της Δευτέρας είναι η συμμετοχή στα πάνελ ψύχραιμων ανθρώπων –ακόμη και ο εκρηκτικός υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης δεν ανέβασε τους τόνους-, οι οποίοι μίλησαν για την ουσία των θεμάτων, με γνώση και εμπειρία. Οι όποιες πολιτικές αντιπαραθέσεις, που υπήρξαν επειδή το… κουσούρι των Ελλήνων πολιτικών είναι καθολικό και διαρκές, έγιναν με επιχειρήματα και προτάσεις. Ούτε με κραυγές, ούτε με βρισιές. Όσο για τους τεχνοκράτες και τους ανθρώπους της αγοράς που μίλησαν είχαν ίσο ή και περισσότερο χρόνο από τα πολιτικά πρόσωπα, κάτι που αξιοποίησαν δεόντως. Διότι ο διάλογος για τα σοβαρά θέματα δεν προάγεται ούτε με… μπινελίκια και εκρήξεις, ούτε με αδιαφορία και αποχή.