Κυριακή 13 Ιουνίου 2021
x

ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΘ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ-ΤΖΗΚΑ

Με τον πρόεδρο της ΔΕΘ συναντήθηκε η διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη για την ανάπλαση του Εκθεσιακού Κέντρου.

Το πλάνο ανάπλασης της ΔΕΘ και τα νέα δεδομένα μετά την πρόσφατη προκήρυξη Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού συζήτησαν η διευθύντρια του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Μαρία Αντωνίου και ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας.

«Όπως έχουμε επανειλημμένως τονίσει πρόκειται για ένα έργο πνοής, μία σημαντική αστική ανάπλαση στο κέντρο ακριβώς της πόλης, που θα συνδυάσει διαφορετικές δράσεις εκθεσιακές, εμπορικές, πολιτιστικές, κοινωνικές, αθλητικές, ψυχαγωγικές και θα δημιουργήσει στον πυρήνα της Θεσσαλονίκης ένα σημείο αναφοράς για το οποίο όλοι θα πρέπει να είναι εξαιρετικά υπερήφανοι», ανάφερε μετά το πέρας της συνάντησης η κ. Αντωνίου.

«Σύμφωνα με τον σχεδιασμό η κατασκευή του νέου εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου θα δημιουργήσει 1.500 νέες θέσεις εργασίας στην πόλη και ετησίως η οικονομική δραστηριότητα, όταν ολοκληρωθεί η ανάπλαση, θα αγγίξει τα 500 εκατ. ευρώ. Η Κυβέρνησή μας προχωράει με σφιχτά χρονοδιαγράμματα εμβληματικά έργα στη Βόρεια Ελλάδα. Παραμένουμε συνεπείς στις δεσμεύσεις μας. Και συνεχίζουμε χτίζοντας την Ελλάδα της αυτοπεποίθησης», καταλήγει η κ. Αντωνίου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ