Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020
x

ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΥΓΕΙΑΣ, ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΕΘ

Βασικός πρεσβευτής του Φεστιβάλ είναι ο Αντελίνο Βιεϊρίνια (αρχηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟΚ) και η σύζυγος του, Βάσω Βεργίδου.

Το μεγαλύτερο Παιδικό Φεστιβάλ πραγματοποιείται το ερχόμενο Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου από τις 11:00 μέχρι τις 17:00 στο περίπτερο 12 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Με δωρεάν είσοδο, δωρεάν πάρκινγκ και πολλά δώρα το 3ο Παιδικό Φεστιβάλ Υγείας, Διατροφής και Αθλητισμού (https://www.paidiko-festival.gr ), αξιοποιώντας την τεράστια επιτυχία των δύο προηγούμενων διοργανώσεων του, θα προσφέρει φέτος στους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες του περισσότερες από 50 διαφορετικές δράσεις και εκδηλώσεις.

Μεταξύ άλλων θα υπάρχουν θεατρικές παραστάσεις, μουσικοχορευτικά δρώμενα, δημιουργικά εργαστήρια, μαγειρική για παιδιά, εκπαιδευτικές δράσεις, ρομποτική, παιδική πασαρέλα, παιδική μουσικολογία, yoga για παιδιά και μαμάδες, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, giga τοξοβολία, ακροβατικά, stratego, παιχνίδια στο νερό, baby corner, live party, παιδική πασαρέλα κα.

Βασικός πρεσβευτής του Φεστιβάλ είναι ο Αντελίνο Βιεϊρίνια (αρχηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟΚ) και η σύζυγος του, Βάσω Βεργίδου.

Στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν ακόμη:

- Δημοφιλείς αθλητές ποδοσφαίρου και μπάσκετ που θα παίξουν μαζί με τα παιδιά.
- Γνωστοί σεφ, όπως η Ελένη Ψυχούλη, που θα μαγειρέψουν με τα παιδιά και θα δώσουν πολύτιμες συμβουλές διατροφής στους γονείς.
- Καταξιωμένοι Ολυμπιονίκες, όπως ο Aλέξανδρος Νικολαΐδης, οι οποίοι θα διδάξουν στα παιδιά το πνεύμα του αθλητισμού.
- Eπιστήμονες που θα παρέχουν πολύτιμες συμβουλές σε γονείς και παιδιά, όπως ο Μανώλης Σφακιανάκης, Αντιστράτηγος ε.α. της ΕΛΑΣ, ιδρυτής και Πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας (CSIi), Eιδικός Ερευνητής- Αναλυτής Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων και ιδρυτής του τμήματος Ηλεκτρονικής Δίωξης της ΕΛΑΣ, που θα πραγματοποιήσει ομιλία για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Στο πλαίσιο των δράσεων του Φεστιβάλ σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους θα υλοποιούνται ακόμη: Εθελοντική Αιμοδοσία και Ενημέρωση για λήψη μυελού των οστών.

Στις δράσεις του Φεστιβάλ μεταξύ άλλων συμμετέχουν το ΠΑ.ΜΑΚ. με τους ΧΟΠΑ Ήρωες 112 (ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα που υλοποιεί το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και η βραβευμένη με το 2018 HEALTH COLLABORATION Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Angels Initiative), η ΧΑΝΘ, οι Ακαδημίες Ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ, το Noesis, το Ολυμπιακό Μουσείο, τα Εκπαιδευτήρια Απόστολος Παύλος, το Σχολείο της φύσης, το Big Bang school κα.

Ο σκοπός του 3ου Παιδικού Φεστιβάλ Υγείας, Διατροφής και Αθλητισμού είναι μη κερδοσκοπικός και είναι η στήριξη του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Β. Ελλάδος «ΛΑΜΨΗ» (https://lampsi.org/ ).
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ