Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020
x

ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΞΑΝΑ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΙΝΕΜΑ

Τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα ο κινηματογράφος Ολύμπιον κάνει και πάλι πρεμιέρα στις 17 Σεπτεμβρίου. Το πρόγραμμα προβολών.

Το Ολύμπιον ανοίγει μετά από έξι μήνες ξανά τις πύλες του για τους φίλους του κινηματογράφου, έχοντας παραμείνει κλειστό για μισό σχεδόν χρόνο λόγω των μέτρων προφύλαξης για τον κορωνοϊό.

Η πρεμιέρα γίνεται με το φιλμ «Παρί» του ελληνοϊρανού σκηνοθέτη Σιαμάκ Ετεμάντι, μια ταινία ατμοσφαιρική και αγωνιώδη, μια ιστορία αγάπης, λαχτάρας, αναζήτησης και αποχωρισμού που συγκλονίζει το κοινό.

Ο Σιαμάκ Ετεμάντι θα βρεθεί μάλιστα στο Ολύμπιον στις προβολές της ταινίας του στις 17, 18 και 19 Σεπτεμβρίου στις 20.00, για να συζητήσει με το κοινό!  

Στην αίθουσα Παύλος Ζάννας θα προβληθεί  το φιλμ «Η εποχή της βροχής» του Άντονι Τσεν, ένα λεπτοδουλεμένο και ανεπιτήδευτο πορτρέτο μιας εύθραυστης ψυχής, γεμάτο ενσυναίσθηση, αγάπη και χιούμορ.

Μένουμε ασφαλείς!

Το Ολύμπιον αναμένεται να καλωσορίσει  το κοινό στις προβολές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με ασφάλεια, ακολουθώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ως εκ τούτου, η χρήση της μάσκας κατά την προσέλευση, αποχώρηση, αλλά και κατά την προβολή της ταινίας είναι υποχρεωτική.

Θα τηρούνται αποστάσεις 2 μέτρων, ενώ οι σηματοδοτημένες θέσεις παραμένουν κενές.

Κατά τη διάρκεια της προβολής δεν πραγματοποιείται διάλειμμα.

Μετά το τέλος κάθε προβολής, η αίθουσα απολυμαίνεται.

Οι ταινίες

Παρί / Pari

(Ελλάδα, Γαλλία, Ολλανδία, Βουλγαρία, 2020)

Σκηνοθεσία - σενάριο: Σιαμάκ Ετεμάντι / Siamak Etemadi. Με τους: Melika Foroutan, Shahbaz Noshir, Sofia Kokkali. Έγχρωμη, 101΄

Η ταινία είναι μια δραματική περιπέτεια αναζήτησης στη σύγχρονη Αθήνα. Όταν ο Μπάμπακ, ένας ιρανός φοιτητής στην Ελλάδα, δεν εμφανιστεί στο αεροδρόμιο για να υποδεχθεί τους γονείς του, η μητέρα του, Παρί, θα ξεκινήσει μια αγωνιώδη προσπάθεια να βρει το γιο της. Προερχόμενη από ένα συντηρητικό, θρησκευτικό περιβάλλον, με λιγοστές γνώσεις Αγγλικών, στο πρώτο της ταξίδι εκτός Ιράν, η Παρί θα βρεθεί να τριγυρνά μόνη στις πιο σκοτεινές γωνιές μιας άγνωστης, απειλητικής αλλά και γοητευτικής πόλης, θα φτάσει τα όριά της στα άκρα και θα ανακαλύψει τελικά τον ίδιο της τον εαυτό.Αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΟΝ: 20:00

Την Πέμπτη (17/9), την Παρασκευή (18/9) και το Σάββατο (19/9) οι προβολές θα πραγματοποιηθούν παρουσία του σκηνοθέτη της ταινίας Σιαμάκ Ετεμάντι. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει QnA. Τις τρεις αυτές ημέρες η προβολή θα πραγματοποιηθεί και με αγγλικούς υπότιτλους.

Η εποχή της βροχής / Wet Season  

(Σιγκαπούρη, Ταϊβάν. 2019)

Σκηνοθεσία - σενάριο: Άντονι Τσεν / Anthony Chen. Με τους:

Yeo Yann Yann, Christopher Lee, Koh Jia Ler, Yang Shi Bin. Έγχρωμη: 103΄.

H καλόκαρδη Λινγκ, μια καθηγήτρια λίγο πριν τα σαράντα, βιώνει καθημερινά την υποτίμηση στη δουλειά της. Στα προσωπικά της, το τοπίο είναι εξίσου μουντό, καθώς ο γάμος της περνά σοβαρούς κλυδωνισμούς. Η Λινγκ υποβάλλεται σε μια επώδυνη θεραπεία γονιμότητας, έπειτα από οκτώ χρόνια άκαρπης προσπάθειας να αποκτήσει παιδί με τον ελάχιστα υποστηρικτικό σύζυγό της. Η έμφυτη καλοσύνη και το ανικανοποίητο μητρικό της ένστικτο βρίσκουν διέξοδο στη φροντίδα του Γουέι Λουνγκ, ενός μοναχικού μαθητή της, ο οποίος παρεξηγεί την τρυφερότητα που εισπράττει. Η εποχή των μουσώνων γίνεται ο ιδανικός καμβάς για ένα λεπτοδουλεμένο και ανεπιτήδευτο πορτρέτο μιας εύθραυστης ψυχής, γεμάτο ενσυναίσθηση, αγάπη και χιούμορ.Αίθουσα ΠΑΥΛΟΣ ΖΑΝΝΑΣ: 21:00
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ