Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΤΟ «ΝΑΙ» Ή «ΟΧΙ» ΤΟΥ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΚΑΙ Ή ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΧΗΣ

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες της Voria.gr για τις σκέψεις του δημάρχου - Οι δελφίνοι στην Πρωτοβουλία και οι φωνές που θέλουν αυτονομία

Μετατίθεται, πιθανότατα για την προσεχή Πέμπτη, αντί για αύριο όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, η σύσκεψη του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη με τους αντιδημάρχους, τους προέδρους των δημοτικών κοινοτήτων και των νομικών προσώπων του δήμου, καθώς και την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώ Γούλα. Αντικείμενο της σύσκεψης είναι η στάση της «Πρωτοβουλίας» στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου και ειδικότερα, η υποψηφιότητα ή μη του κ. Μπουτάρη. Οι λόγοι της ολιγοήμερης μετάθεσης δεν έχουν γίνει γνωστοί.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες της Voria.gr, στη σύσκεψη αυτή ο κ. Μπουτάρης θα πει προς τους συνεργάτες του ότι σκέφτεται να μην είναι υποψήφιος και θα ζητήσει τη γνώμη τους επ' αυτού. Παράλληλα θα τονίσει πως εάν θα είναι αυτή η οριστική του απόφαση εκείνος θα ήθελε η «Πρωτοβουλία» να διεκδικήσει νέα θητεία, με υποψήφιο δήμαρχο ο οποίος θα προέρχεται από τους κόλπους της παράταξης ή σε κάθε περίπτωση, θα προκύψει μέσα από τις δικές της διαδικασίες. Σε αυτή την περίπτωση θα ζητήσει να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες και να δεσμευτούν όλοι πως θα συνταχθούν με τον υποψήφιο τον οποίο θα επιλέξει η παράταξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περίπτωση που ο κ. Μπουτάρης αποφασίσει τελικά να αποχωρήσει τότε ενδιαφέρον για να είναι υποψήφιοι σκοπεύουν να εκφράσουν η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώ Γούλα, καθώς και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Σπύρος Πέγκας.

Ωστόσο, στο εσωτερικό της «Πρωτοβουλίας» υπάρχουν στελέχη τα οποία θεωρούν πως εάν ο κ. Μπουτάρης αποφασίσει να μην είναι υποψήφιος τότε η παράταξη δεν θα πρέπει να κατεβεί αυτόνομη, με δικό της υποψήφιο στις εκλογές, αλλά να αναζητήσει ευρύτερες συνεργασίες.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ