Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021
x

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΜΕΝΔΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΑΤΟΥΡΟΥ

«Δεν είναι τυχαίο ότι ήταν πάντοτε από τους πρώτους, την άποψη του οποίου ζητούσαν οι πάντες για δημόσια ζητήματα», τόνισε η υπουργός.

«Με τις πολλές ιδιότητές του, του πανεπιστημιακού δασκάλου, του αρχιτέκτονα, του εικαστικού καλλιτέχνη, του συγγραφέα, του υπουργού και του υποψήφιου Δημάρχου Θεσσαλονίκης, ο Δημήτρης Φατούρος δίδαξε την αισθητική και την ποιότητα στον δημόσιο χώρο και στη δημόσια συζήτηση», τόνισε σε δήλωσή της η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη για την απώλεια του Δημήτρη Φατούρου.

Διαβάστε περισσότερα: Έφυγε από τη ζωή ο αρχιτέκτονας και πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, Δημήτρης Φατούρος

«Το έργο του και η τοποθέτησή του στα κοινά χαρακτηρίζονταν από τον μοντερνισμό, τον ρασιοναλισμό και το αίσθημα ευθύνης. Δεν είναι τυχαίο ότι ήταν πάντοτε από τους πρώτους, την άποψη του οποίου ζητούσαν οι πάντες για δημόσια ζητήματα αισθητικής και πολιτικής», συνέχισε.

«Η γαλήνια λογική του και ο ήρεμος σαφής λόγος του αποτέλεσαν παράδειγμα για όσους ασχολούνται με τα κοινά. Η απώλειά του θα είναι αισθητή. Το πλούσιο και πολύπλευρο έργο του παραμένει ζωντανό για να μας εμπνέει και να μας διδάσκει», κατέληξε στο συλλυπητήριο μήνυμά της.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ