Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020
x

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ACT ΣΤΗ ΔΕΘ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Κατά την επίσκεψη του ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον Διευθυντή του Κέντρου Επιχειρηματικότητας για τα προγράμματα και τις δράσεις του Κέντρου.

Τον χώρο του Κέντρου Επιχειρηματικότητας του ACT – American College of Thessaloniki στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την προγραμματισμένη περιοδεία του στη ΔΕΘ.

Το Κέντρο Επιχειρηματικότητας δίνει δυναμικό παρών στη φετινή διεθνή διοργάνωση, στο Περίπτερο 12 (booth 19), όπου φιλοξενεί δύο startups που έχουν αναπτύξει προϊόντα και υπηρεσίες με την υποστήριξη του. Πρόκειται για τη Mouro Superfoods (www.mourosuperfoods.gr) εταιρία μεταποίησης προϊόντων από αρώνια, και τη Sui Generis Seat (http://suigenerisseat.com) με το πρωτότυπο αυτοϊσορροπούμενο αναπηρικό αμαξίδιο που έχει ως βάση του ένα Segway (ηλεκτρικό πατίνι).

Κατά την επίσκεψη του ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τον κ. Γιώργο Κόκκα, Διευθυντή του Κέντρου Επιχειρηματικότητας για τα προγράμματα και τις δράσεις του Κέντρου οι οποίες παρέχονται δωρεάν στο κοινό προκειμένου να ενθαρρυνθεί και να υποστηριχθεί η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία στη Βόρεια Ελλάδα. Αφιέρωσε, επίσης, αρκετό χρόνο συζητώντας με τους ιδρυτές των startups, την Αλεξία Σταμπουλίδου της Mouro Superfoods και τον Γιώργο Σινάνη της Sui Generis Seat.

Και οι δύο ομάδες, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, έχουν παρακολουθήσει στο ΑCT το πρόγραμμα VentureGarden, με ιδρυτικό δωρητή την Ελληνική Πρωτοβουλία/ The Hellenic Initiative-THI, το οποίο πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας, και στην Αθήνα από το ALBA Graduate Business School at the American College of Greece. Η ομάδα Sui Generis ήταν, επίσης, μία από τις φετινές πέντε νικήτριες του Διαγωνισμού Επιχειρηματικού Σχεδίου «John & Mary Pappajohn» που προσφέρει στους νικητές χρηματικό έπαθλο για τα πρώτα τους βήματα.

Ανάλογες επισκέψεις στον χώρο του Κέντρου πραγματοποίησαν ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Mr. Geoffrey R. Pyatt. Οι επισκέπτες δήλωσαν εντυπωσιασμένοι με τα επιτεύγματα τόσο του Κέντρου Επιχειρηματικότητας όσο και των ομάδων του εκφράζοντας την υποστήριξή τους στο έργο και τις δράσεις του.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ