Κυριακή 11 Απριλίου 2021
x

ΕΚΤΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Οι ομάδες του 16ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης και ΕΠΑΛ Καλαμαριάς τίθενται εκτός πρωταθλήματος από την Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων.

«Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο» καταδίκασε το υπουργείο Παιδείας τα επεισόδια σε σχολικό αγώνα, στο γήπεδο της Τριανδρίας, στη Θεσσαλονίκη και έκανε λόγο για «απαράδεκτη ενέργεια εξωσχολικών δραστών» που «αμαύρωσε την αθλητική δραστηριότητα των μαθητών».

Σχολίασε μάλιστα ότι η ενέργεια αυτή δεν έχει καμία σχέση με τη σχολική ζωή και με το αθλητικό πνεύμα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, την Τετάρτη, πριν τη λήξη της διεξαγωγής του ποδοσφαιρικού αγώνα, στο πλαίσιο των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ σχ. έτους 2017-18, μεταξύ των ομάδων του 16ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης και ΕΠΑΛ Καλαμαριάς στο γήπεδο Τριανδρίας --κατά τον οποίο οι ομάδες σημείωσαν ισοπαλία με σκορ 1-1 και θα ακολουθούσε η διαδικασία των πέναλτι για την ανάδειξη νικητή-- σημειώθηκε συμπλοκή μεταξύ εξωσχολικών ατόμων, τα οποία εισήλθαν στις κερκίδες, με μερίδα μαθητών των δύο σχολείων, που παρακολουθούσαν τον αγώνα.

Οι ομάδες του 16ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης και ΕΠΑΛ Καλαμαριάς τίθενται εκτός πρωταθλήματος, όπως αποφάσισε η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (ΟΕΣΑΔ) Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Ο υπεύθυνος από την ΟΕΣΑΔ ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία κατέφθασε άμεσα με αποτέλεσμα οι εμπλεκόμενοι να τραπούν σε φυγή.

Η αρμόδια ΟΕΣΑΔ Ανατολικής Θεσσαλονίκης αποφάσισε τον αποκλεισμό των δυο σχολικών ομάδων από τη συνέχεια του πρωταθλήματος ενώ θα συνεδριάσει άμεσα για την επιβολή ποινής.

Από τους τέσσερις προγραμματισμένους ποδοσφαιρικούς αγώνες στον ίδιο χώρο, οι υπόλοιποι τρεις διεξήχθησαν κανονικά.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ