Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021
x

ΤΟ ΕΒΕΘ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Κάλεσμα από το ΕΒΕΘ στις επιχειρήσεις - μέλη του να ενσωματώσουν στα προϊόντα και στις υπηρεσίες τους το νέο Συλλογικό Σήμα για τα Μακεδονικά προϊόντα

Να υιοθετήσουν και να ενσωματώσουν στα προϊόντα και στις υπηρεσίες τους το νέο Συλλογικό Σήμα για τα Μακεδονικά προϊόντα Macedonia The Great, αφού ολοκληρωθεί η διεθνής διαδικασία κατοχύρωσης του, καλεί τις επιχειρήσεις το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Το ΕΒΕΘ χαιρετίζει τη χθεσινή πρωτοβουλία του Συνδέσμου Εξαγωγέων - ΣΕΒΕ να παρουσιάσει το νέο Σήμα για τα Μακεδονικά προϊόντα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με την παρουσία του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως σημειώνει το ΕΒΕΘ, «εδώ και πάνω από ένα χρόνο, πρωτοστάτησε σε πανελλαδικό επίπεδο τόσο στη νομική τεκμηρίωση της ανάγκης δημιουργίας ενός τέτοιου σήματος, όσο και στην καταγραφή των αρνητικών συνεπειών για τις επιχειρήσεις της Κεντρικής, Δυτικής και Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης από τη μη ύπαρξή του».

Μάλιστα, σύμφωνα με την ενημέρωση, το ΕΒΕΘ τον Σεπτέμβριο του 2018 διοργάνωσε εκδήλωση με τη συνεργασία του Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO), όπου «έγιναν εντελώς ξεκάθαροι οι κίνδυνοι για τα προϊόντα των Βορειοελλαδικών επιχειρήσεων από τη μη κατοχύρωση τόσο των δικών τους εμπορικών σημάτων, όσο και από την έλλειψη ενός σήματος», όπως αυτό που παρουσιάστηκε χθες.

«Η διοίκηση του ΕΒΕΘ θα υποστηρίξει, όπως έπραξε και στο παρελθόν, τις προσπάθειες και πρωτοβουλίες φορέων και επιχειρήσεων, που αποσκοπούν στην τοποθέτηση των Μακεδονικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές στην θέση που τους αρμόζει και δικαιούνται», καταλήγει το Επιμελητήριο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ