Σάββατο 11 Ιουλίου 2020
x

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΣΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ WINE BLOGGERS

Με εκπροσώπους κρασιά από τριάντα οινοποιεία, το ελληνικό κρασί θα συμμετέχει στη διεθνή συνάντηση των wine bloggers. Το Ξινόμαυρο παρουσιάζεται.

Το παρόν σε ένα μεγάλης σημασίας οινικό γεγονός, παγκόσμιας αναγνώρισης, δίνει και φέτος το ελληνικό κρασί, μέσω της συμμετοχής της Διεπαγγελματικής Αμπέλου και Οίνου και της Ένωσης Οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», στο συνέδριο των wine bloggers, στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας.

Η οινική Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στις παράπλευρες εκδηλώσεις του συνεδρίου με κρασιά από 30 οινοποιεία.  

Το συνέδριο θα διεξαχθεί από 23-25 Οκτωβρίου στη Φιλιππούπολη ( Πλόβντιβ),με θέμα «Exploring the blend of wine and communications». Σημειώνεται ότι το συνέδριο των  wine bloggers αποτελεί ετήσιο θεσμό από το 2008, οπότε ξεκίνησε ως μία συνάντηση ειδικών της επικοινωνίας του κρασιού με στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου στο σύγχρονο ψηφιακό περιβάλλον, όπου ανταλλάσσονται πληροφορίες για το κρασί, την εξάπλωση της κουλτούρας του, τη βελτίωση των βιομηχανικών standards κλπ.

Το ελληνικό κρασί στο συνέδριο θα εκπροσωπήσουν ο Γιάννης Καρακάσης (Master of Wine) και ο Γρηγόρης Μιχαήλος (AIWS).  Και οι δύο θα είναι παρουσιαστές στο master class που θα γίνει το Σάββατο ( 24/10, 9.15-10.30 πμ) με θέμα το Ξινόμαυρο (Xinomavro on fire : exploring the terroirs). Το απόγευμα της ίδιας μέρας θα υπάρξει και εκδήλωση γευσιγνωσίας (walk around tasting), όπου η οινική Ελλάδα θα συμμετάσχει με κρασιά- πρεσβευτές από γηγενείς και άλλες ποικιλίες όπως ασύρτικο, μαλαγουζιά, βιδιανό, αγιωργήτικο, ξινόμαυρο γλυκά κρασιά Σάμου και Σαντορίνης.  

Επίσκεψη σε οινοποιεία της βόρειας Ελλάδας

Η ένωση οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» συμμετέχει στο συνέδριο φιλοξενώντας  εκλεκτούς «wine bloggers» που έχει προσκαλέσει σε ένα ταξίδι γνωριμίας με οινοπαραγωγούς, αμπελοτόπια, οινοποιεία και ποικιλίες του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα.

Από τις 18 έως και τις 22 Οκτωβρίου, οι wine experts φιλοξενούμενοι της Ένωσης, θα περιηγηθούν στις οινικές διαδρομές του οινοτουριστικού δικτύου «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ