Παρασκευή 3 Απριλίου 2020
x

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 5ΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Ολοκληρώνεται η περιπέτεια των 80 μαθητών του λυκείου και των συνοδών τους μετά την αδυναμία να επιστρέψουν αεροπορικώς από την Ιταλία.

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας αποβιβάστηκαν λίγο πριν τις 13.00 οι 80 μαθητές της Γ' τάξης του 5ου Λυκείου Καλαμαριάς, που βρίσκονταν σε σχολική εκδρομή στην Ιταλία και συγκεκριμένα στη Ρώμη.

Η εξάπλωση του κορωνοϊού στη γειτονική χώρα και η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας που καθιστούσε ανέφικτη την επιστροφή των μαθητών αεροπορικώς προκάλεσε αγωνία στους γονείς των παιδιών. Τελικά σε συνεννόηση με το πρακτορείο που οργάνωσε την εκδρομή οι γονείς επέλεξαν να επιστρέψουν τα παιδιά τους ακτοπλοϊκώς. (δείτε εδώ).

Σύμφωνα με πληροφορίες οι μαθητές επιβιβάστηκαν χθες βράδυ σε πλοίο της γραμμής που απέπλευσε από την Ανκόνα και κατέπλευσε πριν λίγο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές θα συνεχίσουν το ταξίδι της επιστροφής με το λεωφορείο της εκδρομής και αναμένονται στη Θεσσαλονίκη μετά τις 16.00.

«Όλα είναι καλά, δεν υπάρχει πανικός. Είναι σαν μια κανονική εκδρομή που επιστρέφει», ανέφερε στην Voria.gr ο Γιώργος Μύσθογλου, γονέας μαθητή που βρισκεται στην εν λόγω εκδρομή.

Παρά την αρχική ανησυχία των γονέων, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ψυχραιμία στις τάξεις των μαθητών, ενώ όλοι είναι καλά στην υγεία τους.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ