Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021
x

TO 7PLY PROJECT ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΠΟ 3 ΕΩΣ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Το 7PLY Project 2019, το Φεστιβάλ Σύγχρονης Αστικής Κουλτούρας 7PLY Project με επίκεντρο το skateboard, κλείνει τα 14 χρόνια του.

Το Φεστιβάλ Σύγχρονης Αστικής Κουλτούρας 7PLY Project με επίκεντρο το skateboard, ξεκίνησε το 2006 και θα φιλοξενηθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης από τις 3 έως τις 5 Οκτωβρίου 2019.

Πολυθεματικοί καλλιτέχνες, skaters, μουσικοί, djs, χορευτές και άλλοι αποτελούν την καρδιά του φεστιβάλ το οποίο πραγματεύεται, με μια διευρυμένη προσέγγιση, τη σύγχρονη αστική κουλτούρα. Στον όρο αυτό συμπεριλαμβάνονται ενέργειες και πρακτικές που πραγματοποιούνται, αθλητικά ή εικαστικά, μέσα στο αστικό περιβάλλον και πηγή έμπνευσης, δημιουργίας και εξέλιξής τους αποτελεί το κοινωνικό πλαίσιο του αστικού ιστού και όλα τα ερεθίσματα που προέρχονται από αυτό.

Ειδικός προσκεκλημένος από το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης ο Γάλλος street artist Alex Beretta θα είναι παρών σε όλη την διάρκεια του φεστιβάλ και θα πραγματοποιήσει στο πλαίσιο της βραδιάς των εγκαινίων μια τοιχογραφία σε ειδικά διαμορφωμένη επιφάνεια στον εξωτερικό χώρο.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου στις 19:00 όπου θα παρουσιαστούν τα έργα των συμμετεχόντων καλλιτεχνών με τις σανίδες του skate, έκθεση φωτογραφίας και μουσικό δρώμενο που θα ολοκληρώσει την βραδιά του 7PLY Project.

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 10:00πμ ως τις 10:00μμ.

●12:00: θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο εκμάθησης skateboard για αρχαρίους και παιδιά.

Το πρόγραμμα δράσεων συνεχίζεται το απόγευμα στις 18:00μμ με τη σχολή χορού Pro Dancers Studio να πραγματοποιεί εργαστήριο χορού hip-hop για κάθε ενδιαφερόμενο ανεξαρτήτου ηλικίας.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει ξενάγηση στον χώρο της έκθεσης, στην αίθουσα Αλλατίνη-Ντασώ, με πληροφορίες σχετικά με την ιστορία του skateboard, τη διαδρομή του φεστιβάλ και φυσικά τα έργα και τους ίδιους τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν.

DJ sets από καταξιωμένους djs της τοπικής σκηνής καθώς και ζωντανή εμφάνιση του ανερχόμενου HipHop συγκροτήματος «YinYang» θα πλαισιώσουν τη βραδιά με μουσική και θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα της ημέρας.

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

Το ωράριο της έκθεσης θα παραμείνει το ίδιο με την Παρασκευή και τις ώρες 10:00πμ - 10:00μμ.

● 12:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο εκμάθησης skateboard για αρχαρίους και παιδιά.

● 14:00 θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στον χώρο της έκθεσης όπου οι επισκέπτες θα μπορέσουν να αντλήσουν πληροφορίες για το φεστιβάλ, τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες και να θαυμάσουν.

● 16:00 θα προβληθεί το skate video του Κύπριου skater, φωτογράφου και σκηνοθέτη Tony Josephides που παρουσιάζει την περιοδεία με την παρέα του από skaters σε Βουλγαρία και Ελλάδα και όλη τη διαδρομή και τις περιπέτειές τους.

● 18:00 και μετά djsets και ζωντανή εμφάνιση από τους «Long3» και των «Spine» μέλη των «AbovetheHood» καθώς και τη συμμετοχή της σχολής χορού Pro Dancers Studio με την ομάδα «Factory of Beasts» του καταξιωμένου χορογράφου «Μιχάλη Ποργιάζη».

To 7Ply project είναι η γιορτή της street ζωής που δεν πρέπει να χάσεις.
Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται με δωρεάν είσοδο.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης στο τηλέφωνο 2310 82 12 31.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ