Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020
x

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Πολλοί Θεσσαλονικείς επιλέγουν την παλιά και νέα Παραλία για βόλτα όταν αποφασίζουν να βγουν από το σπίτι. Είναι αυτό λόγω κορωνοϊού;

Στην παλιά και νέα Παραλία βρίσκουν διέξοδο πολλοί Θεσσαλονικείς όλων των ηλικιών, όταν επιλέγουν να βγουν από το σπίτι.

«Στην παραλία μπορούμε να αναπνεύσουμε. Εδώ μπορεί να μας δει ο ήλιος», δηλώνει στη Voria.gr η Αριστέα, η οποία λόγω ηλικίας έχει προσαρμόσει το πρόγραμμά της στις συμβουλές των γιατρών και βγαίνει σπάνια πλέον από το σπίτι. Όπως σημειώνει, στην παραλία μπορεί να περπατήσει άνετα και να κρατήσει τις απαραίτητες αποστάσεις με τους συμπολίτες της.

«Αναγκαστικά μένουμε στο σπίτι περισσότερο και δεν πάμε σε κλειστούς χώρους», σημειώνει με τη σειρά της η 65χρονη Ρούλα λέγοντας πως η Παραλία είναι η μόνη διέξοδος γιατί είναι ένας ανοιχτός χώρος. «Όποτε μπορώ, περπατάω εδώ», λέει.

«Η παραλία είναι μια καλή λύση για βόλτα», δηλώνει στο ίδιο πνεύμα ο Γιώργος, 57ετών, προσθέτοντας πως έχει προσαρμόσει τη ζωή τους στις οδηγίες των γιατρών.

Την ίδια ώρα υπάρχουν νέοι αλλά και μεσήλικες που αδιαφορούν για τους κανόνες συνεχίζοντας να ακολουθούν την καθημερινότητά τους χωρίς να προσαρμόζονται στις νέες οδηγίες. «Έχουν δώσει συμβουλές [για να περιοριστούμε] αλλά δεν μπορούμε να αφήσουμε και τις δουλειές μας», αναφέρει χαρακτηριστικά μια 21χρονη που πηγαίνει βόλτα στην παραλιακή.  

Η Παραλία ωστόσο είναι από τα ελάχιστα σημεία που συνεχίζουν να συγκεντρώνουν ακόμα αρκετό κόσμο στη Θεσσαλονίκη η οποία έχει μπει και αυτή σε ρυθμούς κορωνοϊού.

Είναι ασφαλής η βόλτα;

«Η βόλτα είναι ασφαλής μόνο εφόσον την κάνουμε μόνοι μας και τηρούμε όλους τους κανόνες υγιεινής», δηλώνει ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Όπως υπογραμμίζει, το πρόβλημα ξεκινάει όταν η βόλτα συνδυάζεται και με άλλα πράγματα όπως χειραψίες ή αγκαλιές με φίλους και γνωστούς ή την απόφαση να κάτσει κάποιος σε ένα καφέ. 

Σε ρυθμούς κορωνοϊού

Δίχως τουρίστες και με αρκετούς να ακολουθούν τις συστάσεις του υπουργείου για περιορισμό των εξόδων, η διαφορά στην εικόνα της πόλης είναι αισθητή στους πεζοδρόμους, αλλά και σε κεντρικά σημεία, όπως ο Λευκός Πύργος και η Αριστοτέλους, που παραδοσιακά συγκεντρώνουν κατοίκους και τουρίστες.

 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ