Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021
x

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ Ε.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Θέμα ήταν η ασφαλής διεξαγωγή των διεθνών αθλητικών εκδηλώσεων στη διάρκεια της πανδημίας, καθώς και η προαγωγή διατομεακών συνεργασιών.

Σε τηλεδιάσκεψη των υπουργών Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμμετείχε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Θέμα ήταν η ασφαλής διεξαγωγή των διεθνών αθλητικών εκδηλώσεων στη διάρκεια της πανδημίας, καθώς και η προαγωγή διατομεακών συνεργασιών για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητισμού και της φυσικής δραστηριότητας των πολιτών.

Στους 26 υπουργούς Αθλητισμού της Ε.Ε. παρουσιάστηκαν τόσο οι επιπτώσεις της αναβολής το περασμένο καλοκαίρι των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο, όσο και οι καλές πρακτικές που υιοθετήθηκαν από τη FIΒΑ και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδηλασίας, προκειμένου να διεξάγονται υπό αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα οι διοργανώσεις τους.

Όπως υποστηρίχθηκε στην τηλεδιάσκεψη, είναι αναγκαία και σημαίνουσα η εφαρμογή κοινών πολιτικών στην ανάπτυξη ενός ενιαίου ευρωπαϊκού πλαισίου.

Το πλαίσιο θα περιλαμβάνει αυστηρές προϋποθέσεις στα υγειονομικά πρωτόκολλα και κανόνες για τις μετακινήσεις και τη διαμονή των ομάδων, ώστε να διευκολυνθεί περαιτέρω, μέσω της τήρησής του, η διεξαγωγή αθλητικών εκδηλώσεων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ