Τετάρτη 1 Απριλίου 2020
x

Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ Η... ΣΧΟΛΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΠΡΕΣΠΕΣ

Οι τουρκικές προκλήσεις για τη Θράκη, οι διαπραγματεύσεις για το Κοσσυφοπέδιο και η δύσκολη θέση του Ερντογάν για τους "Αδελφούς Μουσουλμάνους".

Αφού ακούω να λένε ότι η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία αλλά απεργία, δεν πρέπει να επιστρέψουμε στον εργοδότη το μεροκάματο που θα εισπράξουμε λόγω της αργίας; Και πρώτοι πρέπει να δώσουν το καλό παράδειγμα οι συνδικαλιστές, για να αποδείξουν ότι οι "αγώνες" δεν είναι χρηματοδοτούμενοι από αυτούς στους οποίους στρέφονται.

Μαζί με τον Πολάκη στην Κρήτη ο πρωθυπουργός. Μας στέλνει μήνυμα επιβεβαίωσης ότι ο Πολακισμός είναι και δική του ιδεολογία. Στέλνει και ακόμη ένα επιχείρημα, τι είδους είναι αυτό το "ηθικό πλεονέκτημα" της Αριστεράς. Καταλάβαμε… καταλάβαμε…

Η Κρατική Επιτροπή των Σκοπίων για την Πρόληψη της Διαφθοράς, έλαβε απόφαση να ξεκινήσει διαδικασίες επί παραβάσει κατά του Προέδρου των Σκοπίων, Γκιόργκε Ιβάνοφ, επειδή υπέγραψε διατάγματα προαγωγής και διορισμού ανωτάτων στρατιωτικών αξιωματούχων μεσούσης της προεκλογικής περιόδου

Σιγά το παράπτωμα, σε μια χώρα που η διαφθορά είναι θεσμός. Πρόκειται όμως για ενέργεια τιμωρίας του φιλότουρκου Ιβάνοφ, που εξακολουθεί να μη επικυρώνει τους ψηφισθέντες νόμους. Τους κρατούν στο συρτάρι για να τους υπογράψει ο νέος Πρόεδρος, αν είναι ο κυβερνητικός υποψήφιος. Αν δεν είναι… θα ηχήσουν τα νταούλια.

"Ωραίοι" οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου. Διεξάγουν διαπραγματεύσεις με τους Σέρβους και ο Πρόεδρος Χασίμ Θάτσι, λέει: «Η ιδέα μου είναι πολύ ξεκάθαρη: η Σερβία οφείλει να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου». Αυτός δεν θα δώσει τίποτε. Δημιούργησαν σχολή οι Πρέσπες. Ο ένας τα παίρνει όλα, κι ο άλλος παίρνει το "Νόμπελ".

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Κασταμονής, Σεγίτ Αϊντίν, προλόγισε εκδήλωση στο πανεπιστήμιό του με θέμα "Η δημοκρατία Δυτικής Θράκης του 1913 και ο ηγέτης Αχμέτ Σαδίκ". Εντυπωσιακή η προσφώνηση προς την χήρα Σαδίκ όταν μίλησε για "την σύζυγό του Δρ. Σαδίκ Αχμέτ, της Τουρκικής Δημοκρατίας Δυτικής Θράκης". Να και η Τουρκική Δημοκρατία εντός της Ελλάδας. Δεν θα διαμαρτυρηθεί η κυβέρνηση. Χρειάζονται ψήφοι του τουρκικού Προξενείου.

Εκδήλωση στην Προύσσα, και από την Θράκη παρευρέθηκαν ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε και ο δήμαρχος Αρριανών Ροδόπης, Ριντβάν Αχμέτ. Το ντεκόρ γνωστό σε τέτοιες εκδηλώσεις: Σημαίες της Τουρκίας και της "Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης". Κάτι που φυσικά δεν ενοχλεί καθόλου ούτε τον ψευδομουφτή Μέτε αλλά ούτε και τον δήμαρχο Αρριανών.

Πρόκειται δηλαδή για ενίσχυση προσπάθειας αυτονόμησης ελληνικής περιοχής. Τι πρέπει άλλο να συμβεί για να επέμβει η Δικαιοσύνη; Τι πρέπει άλλο να συμβεί για να υπάρξει πολιτικός με φιλότιμο και αγάπη για την Ελλάδα, για να επέμβει;

Θα βρεθεί σε μια ακόμη δύσκολη θέση ο Ερντογάν, αν ο Τραμπ καταγράψει τους "Αδελφούς Μουσουλμάνους" στις τρομοκρατικές οργανώσεις. Ηγετικό στέλεχος ή και ηγέτης, όπως καταγγέλλει ο αλ Σίσι, είναι ο ίδιος ο Ερντογάν, χωρίς να κρύβεται, αφού πάντα χαιρετά με τα τέσσερα δάχτυλα ανοικτά, σύμβολο της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Πάντως, καλά θα κάνει ο Τραμπ να συζητήσει το θέμα με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, όργανο των οποίων -από τον μεσοπόλεμο- αποτελούν οι "Αδελφοί Μουσουλμάνοι".

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Κασταμονής Σεγίτ, Αϊντίν, είπε σε ομιλία του: «Σήμερα, υπάρχουν εκατομμύρια ομογενείς μας που ζουν υπό αιχμαλωσία. Σήμερα, δόξα τον Αλλάχ, διαθέτουμε 7 τουρκικά κράτη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να γίνουν 32, θα γίνουν».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ