Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020
x

ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΧΑΛΙΑΜΠΑΛΙΑΣ

Πρόθεσή μας είναι να μην απολυθεί κανένας από τους ανθρώπους του τομέα καθαριότητας αλλά να αξιοποιηθούν σε άλλες υπηρεσίες, τόνισε ο υποψήφιος.

Τη δημιουργία ενός Σώματος Επιτήρησης Πόλης το οποίο θα απαρτίζουν πρώην εργαζόμενοι του τομέα καθαριότητας προτείνει ο Σάββας Χαλιαμπάλιας. Αυτό ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό Europe One και στην εκπομπή του Γιώργου Νεοχωρίτη ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης επισημαίνοντας ότι, αν αναλάβει τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, σκοπεύει να αναθέσει σε ιδιώτες την αποκομιδή των απορριμμάτων. 

«Με την ιδιωτικοποίηση δεν κινδυνεύουν οι θέσεις των εργαζομένων. Πρόθεσή μας είναι να μην απολυθεί κανένας  από τους ανθρώπους του τομέα καθαριότητας αλλά  να αξιοποιηθούν σε άλλες υπηρεσίες» ανέφερε ο κ. Χαλιαμπάλιας και εξήγησε ότι αυτοί οι εργαζόμενοι θα στελεχώσουν το Σώμα Επιτήρησης Πόλης. «Η αποστολή τους θα είναι να επιτηρούν τους ιδιώτες που θα αναλάβουν το έργο της αποκομιδής και να καταγράφουν όσα μας δυσκολεύουν τη ζωή» είπε. 

Η συγκεκριμένη υπηρεσία θα είναι επιφορτισμένη: Με την τήρηση των ωρών κοινής ησυχίας σε πάρκα, πλατείες και δημόσιους χώρους. Με τον έλεγχο εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων που καταλαμβάνουν θέσεις στάθμευσης στην πόλη. Με τον έλεγχο των φθορών, των κακοτεχνιών σε δρόμους, πεζοδρόμια, κοινόχρηστους χώρους. Με τον έλεγχο της αποκομιδής των απορριμμάτων από τους ιδιώτες, του παραεμπορίου, της παράνομης αφισοκόλλησης, του φωτισμού. Την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου. Τη μέριμνα για τα αδέσποτα ζώα κ.α. 

Οι υπάλληλοι της παραπάνω υπηρεσίας θα έχουν τη δυνατότητα φωτογράφησης των παραβάσεων, που αφορούν τις παράνομες σταθμεύσεις σε ράμπες ΑΜΕΑ και την παρεμπόδιση κίνησης των αστικών λεωφορείων, για την άμεση βεβαίωση κλήσεων από τη δημοτική αστυνομία. 

Σύμφωνα με τον κ. Χαλιαμπάλια, στον τομέα Καθαριότητας, ο δήμος Θεσσαλονίκης διαθέτει 50 εκατ. ευρώ, 100 απορριμματοφόρα και βοηθητικά οχήματα, 1500 άτομα προσωπικό. «Είναι τρελό που η πόλη είναι βρώμικη. Κάτι γίνεται. Πιστεύω ότι από αυτό το μοντέλο λείπει η οργάνωση και ο προγραμματισμός.  Δεν θέλω ο δήμος να κάνει τον σκουπιδιάρη… αλλά να ελέγχει την αποκομιδή των σκουπιδιών. Να δώσει τη δουλειά σε τρεις ιδιώτες, να βάζει τους κανόνες και να τους ελέγχει. Όλος ο προοδευτικός κόσμος έχει αναθέσει τον τομέα της καθαριότητας σε ιδιώτες» ανέφερε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επισήμανε: «Με τους εργαζόμενους είμαστε στην ίδια πλευρά, δεν είμαστε αντίπαλοι. Θέλουμε να γίνει καλύτερη δουλειά και πιο οικονομική. Μ’ αρέσει η διαφάνεια, να υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των ιδιωτών οι οποίοι αν δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους θα έχουν πρόβλημα».

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ