Σάββατο 8 Αυγούστου 2020
x

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: ΤΑ ΦΑΒΟΡΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΟΛΒΗΣ

Τα ευρήματα δημοσκόπησης για τον δήμο Βόλβης - Τριπλάσιο το ποσοστό που συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Φαβορί για την επανεκλογή του στο δημαρχιακό αξίωμα του δήμου Βόλβης εμφανίζεται ο Διαμαντής Λιάμας, σύμφωνα με δημοσκόπηση την οποία διενήργησε γνωστή εταιρεία, πριν από περίπου τρεις εβδομάδες. Ο κ. Λιάμας υπερέχει σε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της μέτρησης ενώ έχει σαφές προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου καθώς και στην παράσταση νίκης. Στην ίδια έρευνα μετρήθηκαν επίσης και οι υποψήφιοι Δημήτρης Στοΐτσας, Γιάννης Βαλερής, Βασιλική Πολυζωίδου, Χάρης Ελευθεριάδης και Βασίλης Ζωγράφος.

Τα κριτήρια με τα οποία οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν τον επόμενο δήμαρχο είναι, σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το κατά πόσο είναι γνώστης των προβλημάτων της περιοχής (73%), η εντιμότητά του (50%), να έχει εμπειρία διοίκησης (28%), ικανούς συνεργάτες (20%), να είναι φιλικός προς τους πολίτες, επιτυχημένος επαγγελματικά, να έχει κομματικό χρίσμα (μόλις 9%) και να είναι νέο πρόσωπο.

Όσον αφορά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της έρευνας ο κ. Λιάμας θεωρείται καταλληλότερος για δήμαρχος από περίπου έναν στους πέντε και ακολουθεί ο κ. Στοΐτσας με περίπου έναν στους δέκα, ενώ πιο πίσω είναι οι κ. Βαλερής, Πολυζωίδου και Ζωγράφος. Ο νυν δήμαρχος προηγείται και στην παράσταση νίκης καθώς περισσότεροι από τέσσερις στους δέκα πιστεύουν ότι θα επανεκλεγεί.

Ο κ. Λιάμας υπερέχει επίσης στις θετικές γνώμες (κοντά στο 45%) και ακολουθεί ο κ. Στοΐτσας (περίπου 33%), ενώ έπονται οι Χάρης Ελευθεριάδης και Γιάννης Βαλερής (κοντά στο 22%), Ζωγράφος (19%) και Πολυζωίδου (16%).

Στο ερώτημα «πως κρίνετε το έργο του δημάρχου;» οι ερωτώμενοι εμφανίζονται μοιρασμένοι καθώς το 35% το κρίνουν θετικά και άλλοι περίπου τόσοι αρνητικά. Τα κυριότερα προβλήματα τα οποία φαίνεται να απασχολούν τους πολίτες στο δήμο Βόλβης είναι η καθαριότητα (για περίπου δύο στους δέκα), η έλλειψη υποδομών και το οδικό δίκτυο, η ανεργία, η ύδρευση, οι αλλοδαποί, καθώς στην περιοχή υπάρχει κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και οι συγκοινωνίες.

Στην πρόθεση ψήφου ο νυν δήμαρχος κ. Λιάμας εμφανίζεται να έχει καθαρό προβάδισμα λαμβάνοντας κοντά στο 35%, ενώ με περίπου το μισό ποσοστό, κοντά στο 18% ακολουθεί ο κ. Στοΐτσας. Στην τρίτη θέση, περίπου στο 8% είναι ο κ. Βαλερής και πιο πίσω ακολουθούν οι Πολυζωΐδου, Ελευθεριάδης και Ζωγράφος. Οι αναποφάσιστοι ανέρχονται κοντά στο 17%.

Στην έρευνα μετρήθηκε και η πρόθεση ψήφου σε περίπτωση εθνικών εκλογών με τη ΝΔ να συγκεντρώνει ποσοστό 35,4%, σχεδόν τριπλάσιο από αυτό του ΣΥΡΙΖΑ (12,5%) και ακολουθούν Κίνημα Αλλαγής με 7%, Χρυσή Αυγή με 4,5%, ΚΚΕ με 2,6%, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων από 2,1%, Ποτάμι με 1,2% ενώ οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 20%.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ