Τρίτη 4 Αυγούστου 2020
x

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ

Ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε πως τα θέματα της παιδείας και των απαιτούμενων πόρων για την εκπαίδευση οφείλουν να αποτελούν προτεραιότητα.

Την επιστολή 11 εκ των 26 μελών που παραβρέθηκαν στη δεύτερη ετήσια συνάντηση της ομάδας των πρώην επικεφαλής κυβερνήσεων και υπουργών Παιδείας, στο Βουκουρέστι, με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα του Δασκάλου, που είναι η 5η Οκτωβρίου συνυπογράφει ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Δεν μπόρεσα να παραβρεθώ στη συνάντησή του Atlantis Group, ευρισκόμενος εκείνες τις ημέρες σε επίσημη αποστολή της Βουλής στο Στρασβούργο, για τα θέματα του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Συνυπογράφω και εγώ τη δήλωση από την Αθήνα πια. Τα θέματα της Παιδείας και ειδικότερα των απαιτούμενων πόρων για την εκπαίδευση ως όρος για ένα λιγότερο άνισο κόσμο με ευκαιρίες, στο δρόμο για μεγαλύτερη κοινωνική δικαιοσύνη και κινητικότητα για όλους, οφείλει να είναι στις προτεραιότητές μας, σε εθνικό, ευρωπαϊκό, αλλά και διεθνές επίπεδο, μέσα από τα εθνικά και υπερεθνικά όργανα στα οποία μετέχει ενεργά η χώρα μας, όπως είναι ο ΟΗΕ» αναφέρει στη δήλωσή του, ο πρώην πρωθυπουργός.

Η ομάδα Atlantis Group αποτελείται από 26 πρώην υπουργούς Παιδείας και αρχηγούς κυβερνήσεων από όλο τον κόσμο. Σκοπός της ομάδας είναι η προώθηση δράσεων από τη διεθνή κοινότητα για τα θέματα της Παιδείας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ