Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΤΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ-ΒΟΜΒΑ ΤΗΣ ΕΕΑ ΓΙΑ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗ

Σημείο-κλειδί για την κατάληξη της υπόθεσης είναι ο αθλητικός δικαστής καθώς σε αυτόν θα διαβιβαστεί το πόρισμα της Επιτροπής.

Στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου θα κριθεί η κατάληξη της υπόθεσης του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη.

Ως γνωστόν, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εισηγήθηκε τον υποβιβασμό των δυο ομάδων, λόγω πολυϊδιοκτησίας (ενώ στην περίπτωση της ακριτικής ΠΑΕ αποδίδεται παράβαση και όσον αφορά στη μετοχική σύνθεση).

Το σχετικό πόρισμα προέκυψε από ψηφοφορία 4-1 ως προς το αν υπήρχαν παραπτώματα και 3-2 ως την εισήγηση των ποινών (ένας δηλαδή απ’ αυτούς που ψήφισαν ότι όντως υπάρχουν παραβάσεις διαφώνησε ότι πρέπει να επιβληθεί η συγκεκριμένη ποινή).

Όπως μεταδίδει το ΣΠΟΡ FM, πλέον σημασία έχει να φανεί τι θα συμβεί από εδώ και πέρα με τον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ να ορίζει ξεκάθαρα τη διαδικασία που πρέπει ν’ ακολουθηθεί.

Κατά συνέπεια, το σημείο-κλειδί για την κατάληξη της υπόθεσης είναι ο αθλητικός δικαστής.

Σε αυτόν θα διαβιβαστεί το πόρισμα της ΕΕΑ (το οποίο η επιτροπή θεωρεί δεσμευτικό), ούτως ώστε να ελέγξει την ουσιαστική βασιμότητά του.

Εφόσον κρίνει λοιπόν ότι όσα αποδίδονται στις δυο ομάδες είναι πλήρως αιτιολογημένα, θα αποφασίσει την εκτέλεση της ποινής που έχει εισηγηθεί η ΕΕΑ και προβλέπει υποβιβασμό.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ