Τρίτη 7 Απριλίου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:ΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ-ΑΥΣΤΗΡΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ

Οδηγίες του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης προς τους καταστηματάρχες εν όψει της πρεμιέρας των χειμερινών εκπτώσεων, τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου

Την έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων στην αγορά της Θεσσαλονίκης από τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. Οι εκπτώσεις θα λήξουν το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013.

Όπως σημειώνει ο ΕΣΘ, κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο, εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή, πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής. Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, επισημαίνει ο ΕΣΘ.

Και σημειώνει: «Κατά τη διενέργεια των τακτικών εκπτώσεων, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους συναδέλφους, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται λόγω λάθους».

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την παρ. 1 άρθρου 16 ν. 4177/2013, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων, ήτοι την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ