Κυριακή 5 Ιουλίου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΤΑΚΙ ΣΤΗ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑ

Ομάδα αντιεξουσιαστών ζήτησε από τον επιχειρηματία που φέρεται να εγκλώβισε σε γυψοσανίδα το γατάκι να μην πράξει ανάλογη ενέργεια στο μέλλον.

Παρέμβαση στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης στην Ανατολική Θεσσαλονίκη που φέρεται σύμφωνα με καταγγελίες να εγκλώβισε σε γυψοσανίδα ένα γατάκι ώστε να απαλλαγεί από αυτό, έκανε σήμερα ομάδα αντιεξουσιαστών.

Τα μέλη της Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης μπήκαν στο κατάστημα καλώντας σε έντονο ύφος από τον επιχειρηματία να μην προχωρήσει σε ανάλογη ενέργεια στο μέλλον και στη συνέχεια αποχώρησαν.

Μάλιστα η παρέμβασή τους καταγράφηκε σε video που δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι αντιεξουσιαστές αναφέρουν σε κείμενό τους πως «ο ιδιοκτήτης του εν λόγω καταστήματος αποφάσισε ότι επειδή δε γούσταρε ένα γατάκι το οποίο κυκλοφορούσε στη γειτονιά, η λύση είναι να το σκοτώσει και το προσπάθησε εγκλωβίζοντας το ζώο μέσα στη γυψοσανίδα του καταστήματος και αφήνοντας το εκεί να αργοπεθαίνει επί μέρες.

Συγκεκριμένα, ο εν λόγω τύπος είχε θεαθεί πολλές φορές να κυνηγά το ζώο με σκουπόξυλο. Αφού δεν κατάφερε να το διώξει έτσι και βλέποντας ότι το γατάκι είχε μπει από μία τρύπα πίσω από την γυψοσανίδα του καταστήματος του, πήρε τον αφρό πολυουρεθάνης (μια χημική ουσία που χρησιμοποιείται για τη μόνωση και έχει τη ιδιότητα να στερεοποιείται εξαιρετικά γρήγορα) και το περιέλουσε, ακινητοποιώντας το. Στη συνέχεια έφραξε την τρύπα από την οποία εκείνο μπήκε, αφήνοντας το ζώο να ουρλιάζει απολύτως ανήμπορο και ανίκανο να κουνηθεί μέσα στον τοίχο επί 4 ολόκληρες ημέρες. Κατά την διάρκεια των ημερών αυτών γείτονες προσπάθησαν επανειλημμένα να επικοινωνήσουν μαζί του, για να απεγκλωβιστεί το ζώο, αλλά εκείνος ισχυριζόταν ότι “έλειπε στη Χαλκιδική”.

Την Παρασκευή 22/5, ομάδα της πυροσβεστικής με τη βοήθεια κτηνιάτρου, ο οποίος αναγκάστηκε να ναρκώσει το ζώο, καθώς ο χημικός αφρός είχε κολλήσει στη γούνα του, έκοψαν τη γυψοσανίδα και διέσωσαν το ζώο. Για να ξεκολλήσει η ουσία από πάνω του, ο γιατρός αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει μαχαίρια και διαλυτικά υγρά. Εντελώς τυχαία ο ιδιοκτήτης “που απουσίαζε εκτός πόλης” τσακίστηκε και πήγε στο μαγαζί του λίγα μόλις λεπτά, αφότου οι πυροσβέστες άρχισαν να κόβουν τη γυψοσανίδα! Τις επόμενες μέρες, αντί να λουφάξει, ο ίδιος απειλούσε φιλόζωους κατοίκους της γειτονιάς και φιλοζωικές ιστοσελίδες που ανέδειξαν το ζήτημα».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ