Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΓΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟΞΕΝΩΣΗΣ-ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Η ημερίδα διοργανώνεται από τη Brain Matters Institute και την Δρ. Αλεξάνδρα Πενταράκη και τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ημερίδα για το Σύνδρομο της Γονικής Αποξένωσης ή Αλλοτρίωσης, το Διαζύγιο και την Παιδική Κακοποίηση: Ψυχολογικές & Νομικές Επιπτώσεις, θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 17 Οκτωβρίου, στον Συνεδριακό χώρο του Ξενοδοχείου Mediterranean Palace στη Θεσσαλονίκη από τις 09:00-21:00.

Διοργανώνεται από τη Brain Matters Institute και την Δρ. Αλεξάνδρα Πενταράκη και τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης.

«Το φαινόμενο της γονικής αποξένωσης ή αλλοτρίωσης και ειδικά το Σύνδρομο Γονικής Αποξένωσης ή Αλλοτρίωσης (ΣΓΑ) έχει παρατηρηθεί εδώ και αρκετές δεκαετίες στις Δυτικές κοινωνίες και το τελευταίο διάστημα και στην Ελλάδα, κατά την διάρκεια, και όχι μόνο, της δικαστικής διαδικασίας για την επιμέλεια των παιδιών ανάμεσα σε διαζευγμένους γονείς. Το ΣΓΑ έχει αποδειχθεί ότι αποτελεί επίσης μια μορφή παιδικής κακοποίησης με σοβαρές επιπτώσεις στον ψυχισμό των παιδιών που το βιώνουν και η επίδρασή του φτάνει μέχρι και στην ενήλικη ζωή τους. Η οργάνωση της Ημερίδας έχει ως στόχο την ενημέρωση τόσο των επαγγελματιών όσο και του ευρύτερου κοινού πάνω στο θέμα του ΣΓΝ, της διαδικασίας του διαζυγίου, την ανίχνευση της παιδικής κακοποίησης και την επιρροή του στην ανάπτυξη του παιδιού και του εφήβου», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η ημερίδα θα περιλαμβάνει ομιλίες από αξιόλογους επαγγελματίες και επιστήμονες με εξειδίκευση στα προαναφερόμενα θέματα καθώς και σε άλλα σχετικά θέματα (βλ. Θεματικούς Άξονες Ημερίδας). Θα υπάρξει επίσης συζήτηση και θα τεθούν ερωτήματα αλλά και τοποθετήσεις πάνω στα θέματα με στόχο την ανταλλαγή γνώσης, εμπειρίας και γιατί όχι και ανάπτυξης νέων καινοτόμων ιδεών.

Η ημερίδα απευθύνεται σε ψυχολόγους, νομικούς, δικαστές, αστυνομικούς, ιατρούς, εκπαιδευτικούς, νηπιαγωγούς, κοινωνικούς λειτουργούς, γονείς.Κατά την διάρκεια της δια ζώσης παρουσίασης θα τηρηθούν όλα τα μέτρα υγιεινής όπως αυτά παρέχονται από τον ΠΟΥ και τον ΕΟΔΥ.

Θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα παρακολούθησης της ημερίδας εξ αποστάσεως για όσους θέλουν να την παρακολουθήσουν από το σπίτι τους και βρίσκονται εκτός Θεσσαλονίκης.

Για το δια ζώσης το κόστος εγγραφής είναι 50 ευρώ ενώ για το LiveStreaming είναι 40 ευρώ. Για τους φοιτητές είναι 40 ευρώ.

Δείτε τις φόρμες εγγραφής εδώ και εδώ.

Πληροφορίες-Εγγραφές: Brain Matters Institute-Τσιμισκή 10-54624-Θεσσαλονίκη-2310227115 & 6971693870 – www.dralexandrapentaraki.com
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ