Κυριακή 11 Απριλίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΗΤΕΙ Ο ΧΑΛΙΑΜΠΑΛΙΑΣ

«Γιατί, τόσο καιρό, ο δήμος δεν έδωσε τα 7 εκατομμύρια στους ιδιώτες προμηθευτές ενώ διατείνεται ότι διαθέτει 50 εκατ. ευρώ;», διερωτάται ο πολιτευτής

Ερωτήματα σχετικά με την οικονομική διαχείριση του δήμου Θεσσαλονίκης θέτει ο πολιτευτής Σάββας Χαλιαμπάλιας. Με αφορμή την κρατική χρηματοδότηση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ιδιώτες, ο ιδρυτής του Φορέα Σκέψης Ενεργών Πολιτών ζητεί να δημοσιοποιηθούν  στοιχεία σχετικά με τα διαθέσιμα χρηματικά ποσά που βρίσκονται στα δημοτικά ταμεία.

«Ο δήμαρχος έχει αναλάβει τη διοίκηση της Θεσσαλονίκης τον τελευταίο χρόνο. Προεκλογικά είχε πει ότι ο δήμος διαθέτει 50 εκατ. ευρώ και έτσι εξήγγειλε ότι θα μειώσει στο μισό τα δημοτικά τέλη. Πραγματικά υπήρξε μείωση των τελών, κατά 12,5%, και χρονική διάρκεια τεσσάρων ετών. Αυτό σημαίνει ότι τα δημοτικά ταμεία είναι γεμάτα. Πρόσφατα ο υπουργός Εσωτερικών χρηματοδότησε τον δήμο Θεσσαλονίκης, με 7 εκατ. ευρώ», αναφέρει ο κ. Χαλιαμπάλιας.

Ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος και βουλευτής αναρωτιέται: «Γιατί, τόσο καιρό, ο δήμος δεν έδωσε τα 7 εκατομμύρια στους ιδιώτες προμηθευτές ενώ διατείνεται ότι διαθέτει 50 εκατ. ευρώ; Αυτά τα χρήματα προέρχονται από τα ανταποδοτικά τέλη που πλήρωσαν  οι δημότες για την καθαριότητα. Τις προηγούμενες μέρες, ο δήμαρχος μας είπε ότι θα διαθέσει χρήματα από τα ίδια αποθεματικά κεφάλαια για να αγοράσει κάποια παλιά λεωφορεία που θα χρησιμοποιήσει ο ΟΑΣΘ».

Και συνεχίζει: «Γιατί δεν έπαιρνε από αυτά τα χρήματα, τα 7 εκατ. ευρώ, ώστε να πληρώσει τους ανθρώπους, εδώ και ένα χρόνο; Τι συμβαίνει; Τελικά, στο ταμείο υπάρχουν τα 50 εκατομμύρια; Μήπως δεν υπάρχουν; Η διαχείριση χρημάτων και ειδικά του δημοσίου ταμείου είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση. Ο δήμος θα πρέπει να ξεκαθαρίσει: Αν έχει λεφτά ή αν δεν έχει λεφτά, που τα δίνει και γιατί τα δίνει. Απαραίτητη είναι η διαφάνεια».   
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ