Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021
x

THESSALONIKI WALKING TOURS: ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Οι διαλέξεις της Thessaloniki Walking Tours θα πραγματοποιηθούν στις 9, 16, 23 Νοεμβρίου, 18:00- 21:00 στο Cafe Bazaar (Παπαμάρκου 34).

Διαλέξεις για τη Βυζαντινή Θεσσαλονίκη διοργανώνει η Thessaloniki Walking Tours, με σκοπό να απαντήσει στα ερωτήματα για τις ιστορικές και πολιτισμικές πτυχές της Θεσσαλονίκης.

Οι συναντήσεις θα γίνουν στο φιλόξενο πατάρι του Café Bazaar.

Ο Τάσος Παπαδόπουλος (αρχαιολόγος, ξεναγός και υποψήφιος διδάκτορας βυζαντινής αρχαιολογίας) με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο θα φέρει τους συμμετέχοντες σε επαφή με τις νέες επιστημονικές προσεγγίσεις για το θέμα.

Οι διαλέξεις οργανώνονται σε τρεις κύκλους:

α. 330 – 726  - ο μετασχηματισμός του ελληνορωμαϊκού κόσμου

β. 800 – 1204 - από την εικονομαχία έως το Λατινικό Βασίλειο της Θεσσαλονίκης

γ. 1224 – 1430 - από την παλαιολόγεια αναγέννηση έως το ρόδο του Μουράτ.
και ολοκληρώνονται με μια διαδραστική ξενάγηση σχεδιασμένη αποκλειστικά για το κοινό των ξεναγήσεων.

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν στις 9, 16, 23 Νοεμβρίου, 18:00- 21:00 στο Cafe Bazaar (Παπαμάρκου 34) και στις 26 Νοεμβρίου ξενάγηση με αφετηρία τον Πύργο του Τριγωνίου.

Η συμμετοχή κοστίζει 60 ευρώ (στην τιμή περιλαμβάνονται οι διαλέξεις, η ξενάγηση και πρωτότυπο υλικό με επιπλέον πληροφορίες). Πληροφορίες / κρατήσεις: info@thessalonikiwalkingtours.com & 6978186900- 1.

Η ομάδα Thessaloniki Walking Tours ιδρύθηκε το φθινόπωρο του 2013 στη Θεσσαλονίκη και μέσα από καλά σχεδιασμένους θεματικούς περιπάτους ανασύρει τη μνήμη μιας πολυπολιτισμικής πόλης, συνδέοντας το χθες με το σήμερα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρίας, οι περίπατοι που προτείνει είναι διασκεδαστικοί αλλά και τεκμηριωμένοι. Αναζητά τις ανθρώπινες ιστορίες που κρύβονται πίσω από τα σημαντικά μνημεία της, τους δρόμους, τις πλατείες, τις γειτονιές αλλά και τις μυστικές της γωνιές.

Ιστορία, τέχνη, αρχιτεκτονική, γεύσεις και αρώματα αποτελούν τη βάση μιας βιωματικής εμπειρίας για ξεχωριστή σύνδεση με την πόλη, τη σύνθετη ταυτότητά της, τους ανθρώπους της και τις συνήθειές τους.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ