Τρίτη 9 Αυγούστου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΕΡΙΠΛΑΝΙΟΤΑΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΛΛΑ ΕΠΑΝΕΝΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ

Ο Νικόλαος Μποζίδης βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη περιπλανώμενος χωρίς να θυμάται τίποτα - Πώς το Silver Alert βοήθησε στο να εντοπιστεί η οικογένειά του.

Τέλος στην περιπέτεια του Νικόλαου Μποζίδη που είχε βρεθεί περιπλανώμενος στη Θεσσαλονίκη δόθηκε χάρη στην ενεργοποίηση του «Silver Alert αγνώστων στοιχείων».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του οργανισμού, ο κ. Μποζίδης, μεταφέρθηκε στις 11 Ιουνίου στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου και παρέμεινε για νοσηλεία, χωρίς να είναι σε θέση να θυμηθεί τα προσωπικά του στοιχεία και τα στοιχεία των συγγενών του.

Η κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου, τονίζεται στην ανακοίνωση, σε συνεργασία με την αστυνομία, έκαναν προσπάθειες να εντοπιστεί το οικογενειακό περιβάλλον του, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

«Η υπηρεσία Silver Alert ενημερώθηκε από την Κοινωνική Υπηρεσία και τη διοίκηση του νοσοκομείου για το περιστατικό και της ζητήθηκε η συνδρομή για τον χειρισμό του. Άμεσα τέθηκε σε λειτουργία ο μηχανισμός του SILVER ALERT για άτομα αγνώστων στοιχείων. Οι εθελοντές της υπηρεσίας SILVER ALERT ερεύνησαν με βάση τα στοιχεία που είχαν για το οικογενειακό του περιβάλλον, ενώ αξιολογούσαν όλες τις πληροφορίες που έφταναν στη Γραμμή SOS 1065», σημειώνεται στην ανακοίνωση και υπογραμμίζεται ότι λίγες ώρες αργότερα, μετά και τις μαρτυρίες πολιτών που είδαν το Silver Alert, τα στοιχεία του επιβεβαιώθηκαν και ο κ. Μποζίδης βρίσκεται ξανά κοντά στην οικογένειά του.

«Η άριστη συνεργασία με την ΕΛΑΣ και η στήριξη της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, σε συνδυασμό με την ευγενική ανταπόκριση κοινωνικής ευαισθησίας των εθελοντών του SILVER ALERT, οδήγησαν σε αίσιο τέλος την περιπέτεια ενός ακόμα ηλικιωμένου», καταλήγει η ανακοίνωση του Οργανισμού.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ