Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ ΔΙΑΓΝΩΣΤΗΚΕ ΘΕΤΙΚΟΣ ΣΤΟ 424

Γίνεται ιχνηλάτιση των επαφών του στρατιωτικού. Πριν διαγνωσθεί, είχε έρθει σε επαφή με οπλίτη γιατρό που τον είχε εξετάσει.

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώσθηκε ένας στρατιωτικός, κάτοικος Καστοριάς, που υπηρετεί σε μικρή στρατιωτική μονάδα της περιοχής της Κοζάνης, σε προ εγχειρητικό έλεγχο, την περασμένη Δευτέρα στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. 

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, κατά την επεξεργασία των αποτελεσμάτων του μοριακού ελέγχου διαγνώσθηκε οριακά θετικός σε κορωνοϊό και έτσι ελήφθη νέο δείγμα  στο εργαστήριο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,  όπου διαπιστώθηκε ότι είναι θετικός, με ασθενές όμως χαμηλό ιικό φορτίο. Αυτό σημαίνει πως ο εν λόγω στρατιωτικός ή βρίσκεται στην αρχή της λοίμωξης ή σε φάση ανάρρωσης, μετά από ασυμπτωματική λοίμωξη, καθώς ο ίδιος δεν παρουσίαζε κανένα σύμπτωμα.

Η ιχνηλάτιση των επαφών του στρατιωτικού έχει ήδη ξεκινήσει. Σύμφωνα με το kozan.gr, o στρατιωτικός, προτού μεταβεί στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, ήρθε σε επαφή με οπλίτη γιατρό (κάτοικο Κοζάνης), που τον εξέτασε προκειμένου να του χορηγήσει τα απαραίτητα έγγραφα – παραπεμπτικά για την εγχείρηση που θα έκανε. Πάρθηκε δείγμα κι από τον οπλίτη – γιατρό το αποτέλεσμα του οποίου, από το Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας του Μαματσείου, έδειξε ότι – παρότι ασυμπτωματικός – είναι κι αυτός θετικός σε κορωνοιό, επίσης με χαμηλό ιικό φορτίο.  Δηλώθηκε κι αυτός χθες ως θετικό δείγμα κορωνοϊού και ξεκίνησε ο έλεγχος των επαφών του. Ο ίδιος τέθηκε σε καραντίνα σπίτι του, ενώ σε όλες τις επαφές του δόθηκαν οι προβλεπόμενες οδηγίες από τον τον ΕΟΔΥ.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, με τις κινητές μονάδες του, πήρε αρκετά δείγματα απ ‘ όλες τις επαφές και των δύο, από το στρατιωτικό τους περιβάλλον. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα δείγματα από 26 άτομα από τη στρατιωτική μονάδα της Κοζάνης ήταν αρνητικά.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ