Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΟ ΤΕΤΡΑΣΤΕΡΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ZALIKI

Το ξενοδοχείο Zaliki πρόκειται για ένα νεοκλασικό κτήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Διαθέτει 21 δωμάτια, εκ των οποίων τρεις σουίτες.

Τον νέο του ιδιοκτήτη αναζητά το νεοκλασικό κτήριο, που στέγαζε το Zaliki Boutique Hotel και βρίσκεται στο νούμερο 6, της ομώνυμης οδού, στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Τα χρόνια που λειτούργησε, ως boutique hotel, αποτέλεσε πόλο έλξης πολλών επισκεπτών και τουριστών της πόλης, λόγω της προνομιακής του θέσης στη γειτονιά του Αλκαζάρ.

Την αποκλειστική προώθηση, του πλήρως ανακαινισμένου ακινήτου, προς πώληση εδώ και λίγους μήνες έχει αναλάβει η Άτρια Υπηρεσίες Ακινήτων ΑΕ που ανήκει στο παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών της CBRE.

Σε μία αγορά όπως αυτή της Θεσσαλονίκης, στην οποία πραγματοποιούνται σειρά επενδύσεων για τουριστικές υποδομές, δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει ενδιαφέρον για την απόκτηση του εν λόγω ακινήτου. Αν και τα περιοριστικά μέτρα για τη μη εξάπλωση του κορωνοϊού έβαλαν φρένο στις όποιες συζητήσεις πλέον καθώς επανερχόμαστε στην κανονικότητα, αναμένονται εξελίξεις για το συγκεκριμένο κτήριο.

Όπως εξηγεί μιλώντας στη Voria.gr, το στέλεχος της Άτρια Υπηρεσίες Ακινήτων ΑΕ, Γιώργος Τζήμας «κινητικότητα καταγράφεται τόσο από Έλληνες, όσο και από ξένους επενδυτές».

Αξίζει να σημειωθεί πως το κτήριο λειτούργησε ως ξενοδοχείο 4 αστέρων από το 2007 έως το 2018. Ωστόσο ο επιχειρηματίας που το είχε μισθώσει το εγκατέλειψε προς τα τέλη του 2018, καθώς, όπως είχε γράψει η Voria.gr, το ενοίκιο, που είχε κληθεί να καταβάλει αποδείχθηκε για αυτόν ασύμφορο.

Το ξενοδοχείο, συνολικής επιφάνειας 948,25 τμ, διαθέτει 21 δωμάτια, εκ των οποίων τρεις σουίτες. Η δυναμικότητα του είναι 50 κλινών. Το κτήριο πωλείται αντί του ποσού του 1,8 εκατ. ευρώ και θα παραδοθεί με τον υφιστάμενο κινητό εξοπλισμό του.

Το εξαώροφο διατηρητέο κτήριο, που κατασκευάστηκε το 1931 αποτελούνταν αρχικά από υπόγειο, ισόγειο και τρεις ορόφους. Το 2007 όταν ολοκληρώθηκε η πλήρης ανακατασκευή και ανακαίνιση του, με την οποία διατηρήθηκε η νεοκλασική όψη του αρχικού κτηρίου, προστέθηκαν τρεις επιπλέον όροφοι με εσοχή. Στα πλεονεκτήματα του συγκαταλέγεται, σύμφωνα με τη σχετική παρουσίαση της Άτρια Υπηρεσίες Ακινήτων ΑΕ, το γεγονός πως το ξενοδοχείο δύναται να λειτουργήσει άμεσα κατόπιν σύντομων εργασιών ανακαίνισης.

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε εδώ

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ