Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021
x

ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΘ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΤΑ RAPID TEST ΤΟΥ ΕΟΔΥ ΣΕ ΙΑΤΡΟΥΣ

Στην πλατεία Αριστοτέλους θα διενεργεί ο ΕΟΔΥ rapid tests αντιγόνου και μοριακού ελεγχου PCR στους SARS-CοV-2 στους ιατρούς- μέλη του Συλλόγου.

Στην είσοδο των γραφείων του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους και όχι στην Καλαμαριά, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, θα διενεργεί ο ΕΟΔΥ rapid tests αντιγόνου και μοριακού ελεγχου PCR του SARS-CοV-2 στους ιατρούς- μέλη του Συλλόγου. Τα τέστ θα γίνονται από 12 ως 13 Νοεμβρίου και από 16 ως 17 Νοεμβρίου (από τις 9πμ ως τις 3μμ).

Ο πρόεδρος του ΙΣΘ Νίκος Νίτσας επισημαίνει ότι ήδη έχουν καταγραφεί κρούσματα ανάμεσα στους ιατρούς, γεγονός που επιβαρύνει περαιτέρω την οριακή κατάσταση, τονίζοντας παράλληλα ότι «η πόλη και τα νοσοκομεία της χρειάζονται άμεσα δημιουργία νέων κλινών ΜΕΘ με ανάλογες προσλήψεις εξειδικευμένων γιατρών οι οποίες θα παραμείνουν παρακαταθήκη για το μέλλον" .

«Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι του ΕΟΔΥ πρέπει να συνεχιστούν στοχευμένα σε χώρους συνεύρεσης εργαζομένων καθ' όλη τη διάρκεια του lockdown, προκειμένου να συλλεχθούν στοιχεία της πανδημίας χρήσιμα για την αντιμετώπιση της» τονίζει η Γενική Γραμματέας του ΙΣΘ Μαρία Χατζηδημητρίου.

Ταυτόχρονα απευθύνει έκκληση στους πολίτες να συμβουλεύονται και να ενημερώνονται μόνο από τους ειδικούς και «να κλείνουν τα αυτιά» σε «πανεπιστήμονες» οι οποίοι τη μια μέρα εμφανίζονται ως λοιμωξιολόγοι και την άλλη ως σεισμολόγοι".
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ