Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

Η Συντονιστική καλεί σε συγκέντρωση όλους τους εργαζομένους του προγράμματος απασχόλησης για 5.500 ανέργους, την προσεχή Τετάρτη στις 12:00 στο ΥΜΑΘ

Κάλεσμα σε όλους τους εργαζομένους του «Ειδικού Προγράμματος απασχόλησης για 5.500 ανέργους πτυχιούχους Ανώτατων Εκπαιδευτικών και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς» της Βορείου Ελλάδος για συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Πρόξενων 2, (στο Διοικητήριο Θεσσαλονίκης επί της οδού Αγίου Δημητρίου-Πλατεία Κυπρίων Αγωνιστών), την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου και ώρα 12:00 απηύθυνε η Συντονιστική Επιτροπή Βορείου Ελλάδος.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η Συντονιστική σε ανακοίνωση που εξέδωσε:

«Κάνουμε παράλληλα την δική μας κινητοποίηση για να στηρίξουμε την κινητοποίηση των συνάδελφων μας στην Αθηνά, την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019, ώρα 12:00, στο Υπουργείο Εργασίας.

Έχει αποφασιστεί από τη συντονιστική επιτροπή η εκπροσώπηση της Βορείου Ελλάδος στον Υπουργό Εργασίας από το συνάδερφο μας Δημητριάδη Γεώργιο του Αθανασίου.

Η Συντονιστική Επιτροπή Βορείου Ελλάδος παράλληλα καλεί όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη του Δημοσίου και τους συμβασιούχους συναδέρφους να δώσουν το ‘’παρών’’ στην κινητοποίηση και απαιτεί από την Κυβέρνηση να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος του ΟΑΕΔ και να ανανεωθούν όλες οι υπάρχουσες συμβάσεις.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Την ΑΜΕΣΗ ανανέωση της σύμβασης μας για 1 χρόνο ή έως ότου γίνει διαγωνισμός ΑΣΕΠ στον οποίο θα έχουμε ειδική εμπειρία.
  • Να σταματήσει η διαρροή επιστημονικού προσωπικού στο εξωτερικό.
  • Να σταματήσει η πολιτική ανακύκλωσης της ανεργίας μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.
  • Καμία απόλυση συναδέλφου/ισσας. Να μπει τέλος στις ελαστικές σχέσεις εργασίας.
  • Καμία συρρίκνωση του δημόσιου τομέα. Καμία ιδιωτικοποίηση των δημόσιων φορέων. Καμία σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα [ΣΔΙΤ] στους δημόσιους φορείς.
  • Λεφτά για τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι για τα πλεονάσματα».

 

 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ