Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ CISCO (ΦΩΤΟ)

Το Κέντρο είναι πλέον καθημερινά επισκέψιμο από συνεργάτες, εκπροσώπους εταιρειών και δημόσιων φορέων - Οι διαθέσιμες τεχνολογικές λύσεις που παρέχει.

Την έναρξη λειτουργίας του Διεθνούς Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων (www.cisco.com/go/dts) στην πόλη της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο κτήριο των Παλαιών Δημοτικών Σφαγείων, σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης, ανακοινώνει η Cisco.

Το Κέντρο είναι πλέον καθημερινά επισκέψιμο από συνεργάτες, εκπροσώπους εταιρειών και δημόσιων φορέων που θέλουν να δουν στην πράξη τη λειτουργία λύσεων που οδηγούν στον ψηφιακό μετασχηματισμό, όπως και από όλους όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν μαθήματα STEM, ρομποτικής ή και να εγγραφούν στο πρόγραμμα ψηφιακών δεξιοτήτων Cisco Networking Academy.

Στο Κέντρο φιλοξενούνται επίσημοι συνεργάτες του δικτύου της Cisco, οι οποίοι με τη συνδρομή στελεχών της εταιρείας, παρουσιάζουν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, πλήθος λύσεων και εφαρμογών ψηφιακού μετασχηματισμού.  Παράλληλα, συγκεκριμένες ομάδες εργάζονται στην ανάλυση, επίλυση και δημιουργία  καινοτόμων λύσεων σε προβλήματα και ιδέες, στις οποίες ζητείται η συνδρομή του κέντρου από εταιρείες και δημόσιους φορείς. Γι’ αυτό τον λόγο στο Κέντρο φιλοξενούνται ήδη δύο (2) start-ups και υπάρχουν συμφωνίες συνεργασίας με εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα αλλά και συνεργάτες και επιστήμονες.

Διαθέσιμες Τεχνολογικές Λύσεις του ΚέντρουΟι λύσεις που είναι διαθέσιμες άμεσα προς επίδειξη στους επισκέπτες του Κέντρου, είναι:

1. Λύσεις Έξυπνης Πόλης

Smart Parking
Smart Lighting
Smart Waste management
Environmental monitoring
Urban mobility
City platform
Smart metering (water & gas)

2. Ασφαλείς πόλεις και κυβερνοασφάλεια

Λύσεις ασφάλειας για πόλεις
Λύσεις ενίσχυσης της κυβερνοασφάλειας σε επιχειρήσεις και  δημόσιους φορείς

3. Επιχειρησιακή και Επιχειρηματική Συνέχεια

Τηλεϊατρική
Απομακρυσμένες υπηρεσίες υγείας
Υποστήριξη ασθενών στο σπίτι
Λύσεις διαχείρισης πανδημίας (COVID-19)

Τηλε-εκπαίδευση
Σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση
Απομακρυσμένη συνεργατικότητα

Τηλεργασία
Λύσεις απομακρυσμένης εργασίας με ασφαλή τρόπο
Λύσεις και εργαλεία συνεργατικότητας για απομακρυσμένη εργασία

4. Συστήματα Γεωργίας Ακριβείας

Απομακρυσμένη παρακολούθηση περιβαλλοντικών συνθηκών
Υπηρεσίες κλίματος και πρόγνωσης καιρού
Λύσης υψηλής ακρίβειας εξατομικευμένης συμβουλευτικής
 
5. Ηλεκτροκίνηση, Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτηρίων, κτλ

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (φωτοβολταϊκά, ανεμογεννήτριες)
Ηλεκτρικοί φορτιστές
Λύσεις Ενεργειακής Αναβάθμισης Κτηρίων

Η απόφαση της Cisco Hellas, για τη δημιουργία και λειτουργία του Κέντρου, εντάσσεται στην στρατηγική της Cisco για την ενίσχυση του ψηφιακού μετασχηματισμού και των ψηφιακών δεξιοτήτων στην Ελλάδα, μέσω της τεχνολογικής καινοτομίας για την ενίσχυση της οικονομία της χώρας και κατ’ επέκταση για την ανάπτυξη, επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται: Το Κέντρο αποτελεί σημείο αναφοράς για καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις που αναπτύσσει η Cisco με το οικοσύστημα των συνεργατών της, με νεοφυείς επιχειρήσεις και με εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα της χώρας, σε τομείς όπως: ποιότητα ζωής των πολιτών (π.χ. έξυπνες πόλεις), υγεία, αγροτική ανάπτυξη, τουρισμός, προστασίας του περιβάλλοντος, πολιτικής προστασίας, κα. όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για τα Βαλκάνια και την Νοτιοανατολική Ευρώπη.Η εταιρεία έχει δεσμευθεί πως θα συνεχίσει να υποστηρίζει με κάθε τρόπο προς αυτή την κατεύθυνση και θα είναι πάντα αρωγός σε προσπάθειες που έχουν ως στόχο την τεχνολογική πρόοδο και κατ’ επέκταση την οικονομική ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας.

Οι εταιρείες που συνεργάζονται με το Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων είναι οι:

Gold partners: COSMOTE, SPACE HELLAS
Ecosystem partners: IOTECH, OTS, DATAWAYS
Supporters: LEVER, GLOBILED, ΔΕΗ, AGROAPPS, LENOVO, SAMSUNG
Distributor partner: INFO QUEST TECHNOLOGIES
Digital Skills partners: INTERLEI, CITYLAB, SCG

Σχετικά με τη διαδικασία επίσκεψης στο Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων

Το Κέντρο λειτουργεί τηρώντας αυστηρά, τις οδηγίες της πολιτείας σχετικά με την προστασία των εργαζομένων και των επισκεπτών από τον COVID-19, καθώς και σχετικά με τον περιορισμό διασποράς του. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του κέντρου για να προγραμματίσετε την επίσκεψή σας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ