Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΣΕ ΧΩΡΟ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΑΓΝΟ

«Ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία ενός ακόμη χώρου πρασίνου στη δυτική Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο κ. Καλαφάτης για το παλαιό οικόπεδο της ΑΓΝΟ.

Ένας πνεύμονας πρασίνου θα δημιουργηθεί στη δυτική πλευρά της Θεσσαλονίκης, καθώς δόθηκε το πράσινο φως για την ανάπλαση του χώρου του πρώην εργοστασίου της γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ, στη Σταυρούπολη.

Τα κουφάρια των παλιών εγκαταστάσεων αποτελούν εστία μόλυνσης και πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής είναι να καθαριστεί ο χώρος που για χρόνια αποτελεί υγειονομική βόμβα.

Διαβάστε: Θεσσαλονίκη: Υγειονομική βόμβα το κουφάρι της ΑΓΝΟ στη Σταυρούπολη (φωτο+vid)

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, αμέσως μετά την γνωστοποίηση της απόφασης του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕ.ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.) για το οικόπεδο του παλαιού εργοστασίου της ΑΓΝΟ, με την οποία μετατρέπεται σε χώρο πρασίνου, τόνισε:

«Για άλλη μία φορά η κυβέρνηση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεικνύει εμπράκτως το ενδιαφέρον της για τη δυτική Θεσσαλονίκη. Το παλαιό οικόπεδο της ΑΓΝΟ, με την έγκριση του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕ.ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α.) μετατρέπεται σε χώρο πρασίνου και ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία ακόμη ενός πάρκου στην περιοχή. Χάρη στις κοινές μας προσπάθειες, με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ένα αίτημα της τοπικής κοινωνίας παίρνει σάρκα και οστά».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ