Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021
x

ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το μεσημέρι της Πέμπτης εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου και λίγο αργότερα ξεκίνησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους.

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν στη Θεσσαλονίκη εκπαιδευτικοί μέλη των ΕΛΜΕ, σχετικά με τα ζητήματα ασφαλείας που υφίστανται για την επεναλειτουργία των σχολικών μονάδων.

Το μεσημέρι της Πέμπτης εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου και λίγο αργότερα ξεκίνησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους.Οι εκπαιδευτικοί συγκεκριμένα ζητούν:

Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα – κανένα τμήμα με πάνω από 15 μαθητές.

Εξασφάλιση όλων των απαραίτητων/απαιτούμενων χώρων, για να διασφαλίζονται οι απαραίτητες/αναγκαίες αποστάσεις.

Χρήση όλων των απαραίτητων δημόσιων και ιδιωτικών χώρων για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών που δημιουργούνται.

Πραγματοποίηση δωρεάν διαγνωστικών τεστ για τον ιό σε όλους τους εκπαιδευτικούς, μαθητές και εργαζόμενους στο σχολείο, τόσο κατά το άνοιγμα όσο και κατά τακτά χρονικά διαστήματα.

Αύξηση του προσωπικού των εργαζομένων στην καθαριότητα, με μόνιμες σχέσεις εργασίας και πλήρες ωράριο από τις 08:00 έως τις 16:00, καθώς επίσης απολύμανση κάθε σχολικής μονάδας.

Πρόσληψη τραπεζοκόμων για το ολοήμερο, ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών για την αναγκαία επικοινωνία με το οικογενειακό περιβάλλον.

Πρόσληψη νοσηλευτών ανά σχολείο για έγκαιρη υγειονομική παρέμβαση και καθημερινή θερμομέτρηση κάθε εισερχόμενου στον σχολικό χώρο.

Χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για την κάλυψη όλων των αναγκών των σχολείων με αντισηπτικά, μάσκες, γάντια και είδη καθαρισμού και όλου του απαραίτητου υγειονομικού εξοπλισμού.

Δημιουργία όλων των απαραίτητων δομών ενισχυτικής διδασκαλίας (παράλληλη, κατ΄ οίκον, πρόσθετη) για τους μαθητές που δεν μπορούν λόγω πανδημίας να παρακολουθήσουν τη δια ζώσης διαδικασία και παραμένουν περιορισμένοι στο σπίτι.

Χορήγηση αδειών σε όλους τους εκπαιδευτικούς που τη χρειάζονται, με ίσα δικαιώματα για μόνιμους και αναπληρωτές. Ο αυξημένος ηλιακός μέσος όρος των εκπαιδευτικών στην πόλη της Θεσσαλονίκης αποτελεί παράγοντα  κινδύνου για την υγεία ενός μεγάλου μέρους των συναδέλφων!  

Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών. Άμεση πραγματοποίηση της β΄ φάσης προσλήψεων των αναπληρωτών για όλο το σχολικό έτος ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες και τα κενά που θα προκύψουν λόγω πανδημίας των σχολείων μας. Ένας/μία εκπαιδευτικός παράλληλης στήριξης για ένα παιδί!

Μείωση- αναδιάταξη της ύλης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ