Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΟΣΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΝΑΡΡΩΣΑΝ ΑΠΟ COVID

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΣΘ Νίκο Νίτσα, η μάχη κατά του κορωνοϊού συνεχίζεται από τους γιατρούς με υψηλή αίσθηση καθήκοντος.

«Η δραματική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρείται στην πόλη μας είναι ιδιαίτερα ανησυχητική. Έστω και στην ύστατη στιγμή, η περιοχή μας περνά στο επίπεδο 4 (αυξημένου κινδύνου)" σημειώνεται σε ανακοίνωση - επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης προς τα μέλη του.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά  «για το λόγο αυτό κρίνουμε σκόπιμο να υπενθυμίσουμε τις οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, για τη λειτουργία των ιατρείων οι οποίες πρέπει να τηρούνται στο ακέραιο». (Σύμφωνα με πρόσφατο νόμο προβλέπονται αυξημένα πρόστιμα, συγκεκριμένα σε νοσοκομεία, ιατρεία και διαγνωστικά εργαστήρια, για τη μη χρήση μάσκας)
 
Ο ΙΣΘ γνωστοποιεί ότι «σε ότι αφορά τον προγραμματισμό των χειρουργικών επεμβάσεων αυτές μειώνονται στο 40%. Εξαιρούνται όπως πάντα τα ογκολογικά και τα επείγοντα περιστατικά. Ειδικά για τα επείγοντα, σας επισημαίνουμε την υποχρέωση ολοκληρωμένης τεκμηρίωσης τους. Για τη δε εξυπηρέτηση από τα γραφεία του Ι.Σ.Θ. θέλουμε να σας προτρέψουμε να χρησιμοποιείτε τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες και μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις όπου απαιτείται η επίσκεψη θα γίνεται ύστερα από ραντεβού για την ασφάλεια όλων».
 
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας υπενθυμίζει ότι από την πρώτη φάση της πανδημίας οι γιατροί - τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα - ήταν στην πρώτη γραμμή της μάχης η οποία συνεχίζεται με την ίδια αίσθηση καθήκοντος που απορρέει από τη φύση του λειτουργήματος.
 
«Ο ΙΣΘ βρίσκεται κοντά σας με συνεχείς δράσεις ώστε να αντιμετωπίσουμε από κοινού τις όποιες αντιξοότητες» επισημαίνει ο κ. Νίτσας στα μέλη του συλλόγου και προσθέτει «είναι γνωστό, ότι έχουμε θετικά κρούσματα ανάμεσα μας, αλλά δυστυχώς κι άλλους συναδέλφους οι οποίοι και νοσηλεύονται. Τους ευχόμαστε από καρδιάς καλή ανάρρωση. Να θυμίσουμε ότι υπάρχουν άλλοι γιατροί και μέλη του ΙΣΘ που ήδη ανάρρωσαν κι επέστρεψαν στο μέτωπο του πολέμου κατά του SARS-CoV-2 Καλή δύναμη σε όλους. Μαζί θα αγωνιστούμε κι αυτή τη φορά, υπηρετώντας τον όρκο που όλοι έχουμε δώσει».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ