Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΑΡΩΝ ΣΤΟ ΠΑΝΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ Ο ΧΑΡΗΣ ΑΗΔΟΝΟΠΟΥΛΟΣ

Η ισότιμη συμμετοχή κοινωνικών ομάδων με διαφορετικότητα αποτελεί ύψιστο καθήκον μιας σύγχρονης Δημοτικής Αρχής, είπε ο υποψήφιος δήμαρχος

«Ενεργά παρών» ήταν ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Χάρης Αηδονόπουλος στο χθεσινό Παναναπηρικό Συλλαλητήριο που διοργάνωσε η Εθνική Συνομοσπονδία ΑΜΕΑ στο Άγαλμα Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Αηδονόπουλος, ως Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης επί τετραετία και σήμερα ως Συντονιστής Κοινωνικής Συνοχής και Μεταναστευτικού, είναι ο άνθρωπος που στην ουσία «έστησε» στην Κεντρική Μακεδονία το πρόγραμμα «Συμμετέχω Ισότιμα» με δράσεις αθλητισμού και πολιτισμού για άτομα με σωματική, κινητική, νοητική ή αισθητική αναπηρία.

Ανάμεσά τους, προγράμματα ιστιοπλοίας σε λίμνες, πλεύσεις ποταμών, ράφτινγκ, οικοτουρισμό, καταδύσεις με αναπηρικό αμαξίδιο, ιππασία,  αγώνες δρόμου, αναρρίχηση με σχοινιά, τοξοβολία, μπάντμιντον κ.α. για ΑΜΕΑ , αλλά και άτομα που βρίσκονται στα όρια του κοινωνικού αποκλεισμού και φιλοξενούνται σε δομές. Επίσης , τη «σφραγίδα» της Αντιπεριφέρειας επί των ημερών του φέρουν πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως η Χριστουγεννιάτικη συναυλία που γίνεται τα τελευταία χρόνια για παιδιά με Σύνδρομο Ντάουν, διανομή τροφίμων, παροχές ιματισμού κ.α.

Με την ίδια ιδιότητα ο κ. Αηδονόπουλος έχει επίσης στηρίξει ενεργά συλλαλητήρια ανάλογα με το χθεσινό σε Ημαθία, Πέλλα, Πιερία, Σέρρες, Κιλκίς κ.α..

«Ως Αντιπεριφερειάρχης και ως ιατρός, έχω γνωρίσει από κοντά την αγωνία και τον αγώνα των ανθρώπων με ειδικές δεξιότητες για ισότιμη ένταξη, υγεία, αξιοπρεπή δουλειά, εκπαίδευση ξεπέρασμα των προκαταλήψεων και των δυσκολιών διαβίωσης σε μια πόλη με ελλιπείς υποδομές», δήλωσε ο κ. Αηδονόπουλος.

«Η ισότιμη συμμετοχή κοινωνικών ομάδων με διαφορετικότητα, αποτελεί ύψιστο καθήκον μιας πολιτισμένης πολιτείας και σαφώς μιας σύγχρονης Δημοτικής Αρχής», πρόσθεσε ο κ. Αηδονόπουλος. «Και θέλουμε και ξέρουμε και μπορούμε να το πετύχουμε», κατέληξε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ