Πέμπτη 9 Απριλίου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ-ΕΞΠΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ ΛΑΓΚΑΔΑ

Δεν πρόλαβαν να περάσουν δύο μήνες από τον ορισμό του Χρήστου Βάγιου στη θέση του προέδρου των Λουτρών Λαγκαδά, ωστόσο παραιτήθηκε.

Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Λουτρών Λαγκαδά, Χρήστος Βάγιος μόλις ενάμιση μήνα μετά τον ορισμό του από τη διοίκηση Πρωτοδικείου.

Σύμφωνα με το lagadas.net, ο κ. Βάγιος παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους, ωστόσο πληροφορίες κάνουν λόγο για «οριακή κατάσταση» με τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης, το μηδαμινό προσωπικό αλλά και τις αδειοδοτήσεις παράνομων κατασκευών που οδήγησαν τον κ. Βάγιο σ'αυτή την απόφαση.

Σημειώνεται πως για μεγάλο χρονικό διάστημα η διοίκηση Ταχματζίδη αναζητούσε άτομα για το Δ.Σ. των Λουτρών, μετά την άρνηση δημοτικών συμβούλων να συμμετέχουν στη διοίκηση της επιχείρησης, υπό το φόβο δικαστικών περιπετειών. Έτσι, στις 30 Δεκεμβρίου 2019 οριστικοποιήθηκε η διοίκηση Πρωτοδικείου με μέλη τους: Χρήστος Βάγιος, Ιωάννα Νασιώκα, Χρήστος Μανταρτζίδης, Κων/νος Παντελίδης, Ανέστης Γουρτζιλίδης, Χρυσούλα Κόλτσιου, Ανέστης Αϊβατζίδης, Ευάγγελος Αθανασιάδης και Γεώργιος Ροφαλίκος.

Επιχείρηση με ζημίες και ανύπαρκτο προσωπικό

Η δημοτική επιχείρηση των Λουτρών Λαγκαδά σημειώνει συνεχόμενες ζημίες τα τελευταία έτη, σύμφωνα με την εικόνα που παρουσίασε ο κ. Ταχματζίδης στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Λαγκαδά. Μέχρι τον Νοέμβριο του 2019 οι συσσωρευμένες ζημίες ανέρχονταν σε 2.950.000 ευρώ, ενώ οι υποχρεώσεις της επιχείρησης προς τρίτους έφταναν το ποσό των 880.000 ευρώ, εκ των οποίων οι 690.000 ευρώ βρίσκονταν σε ρύθμιση. Χαρακτηριστική είναι η χρονιά 2013 όπου η επιχείρηση είχε ζημίες ύψους 1,2 εκ. ευρώ, ενώ το 2018 είχε κέρδη μόλις 7.105 ευρώ.

Συνολικά, την τελευταία 25ετία, μόνο για 7 έτη η επιχείρηση παρουσίαζε κερδοφορία, και αυτή μικρή, ενώ τα υπόλοιπα μόνο ζημίες. Παράλληλα, από την επιχείρηση έχει αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας του αναψυκτηρίου και της πισίνας, υπάρχουν πολλές αυθαίρετες κατασκευές που δεν νομιμοποιήθηκαν ποτέ, ενώ το μόνιμο προσωπικό της επιχείρησης απαριθμεί μόλις τρία άτομα, όπως αναφέρει το lagadasnet.gr.

Οι επενδυτές

Στόχος της διοίκησης Ταχματζίδη είναι η ανεύρεση επενδυτών και ιδιωτικών κεφαλαίων που θα δώσουν ζωή όχι μόνο στα Λουτρά Λαγκαδά, αλλά και στο σύνολο του δήμου μέσω της κατασκευής και λειτουργίας κέντρων ιαματικής ιατρικής, αθλητικών κέντρων κ.α. «Θα αναζητήσουμε ιδιωτικά κεφάλαια μέσα από διεθνή διαγωνισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει funds από το εξωτερικό, αλλά και Ελληνες επιχειρηματίες, στους οποίους έχουν δοθεί τα στοιχεία που ζητούν σε διερευνητικό στάδιο. Το γεγονός της κοντινής απόστασης από τη Θεσσαλονίκη και της εύκολης πρόσβασης μέσω της Εγνατίας οδού σε συνδυασμό με το φυσικό περιβάλλον και το θρησκευτικό και αγροτουριστικό ενδιαφέρον, καθιστούν τα Λουτρά Λαγκαδά ελκυστικό project για υποψήφιους επενδυτές.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ