Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΟΚΤΩ ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΕΑΠΟΛΗΣ - ΣΥΚΕΩΝ

Στο στόχαστρο παραβατικής συμμορίας φαίνεται να έχει μπει η περιοχή Στρεμπενιώτη στη δημοτική ενότητα Νεάπολης, όπου σημειώθηκαν οκτώ διαρρήξεις ΙΧ

Οκτώ διαρρήξεις αυτοκινήτων σημειώθηκαν το τελευταίο τριήμερο στον δήμο Νεάπολης - Συκεών.
 
Στο στόχαστρο παραβατικής συμμορίας φαίνεται να έχει μπει η περιοχή Στρεμπενιώτη στη δημοτική ενότητα Νεάπολης. Συγκεκριμένα, σε δύο δημόσιους χώρους στάθμευσης οχημάτων, απέναντι από το δημοτικό κατάστημα της Νεάπολης και στην είσοδο του Ανοιχτού Θεάτρου Νεάπολης, έχουν σημειωθεί μόνο κατά τις τελευταίες τρεις ημέρες διαρρήξεις σε οκτώ επιβατικά ιδιωτικά οχήματα, όπως γνωστοποιούν οι δημοτικές αρχές της Νεάπολης - Συκεών.

«Παρατηρούμε τεράστια έξαρση τις τελευταίες ημέρες στα συγκεκριμένα σημεία της Δ.Ε. Νεάπολης, που από πέρσι έχουμε εντοπίσει ότι έχει στοχοποιηθεί από κάποια συμμορία κακοποιών στοιχείων και είναι επιτακτική η ανάγκη της αστυνόμευσης της περιοχής, ιδιαίτερα μάλιστα κατά τις βραδινές ώρες», σημειώνει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και κατά τόπον αντιδήμαρχος για τη Δ.Ε. Νεάπολης, Δημήτρης Ζιγκερίδης.

Υπενθυμίζεται  ότι τα περιστατικά αυτά έρχονται να προστεθούν  σε σωρεία εγκληματικών ενεργειών εις βάρος δημοτικής και ιδιωτικής περιουσίας σε δημόσιους χώρους του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ενώ στο ίδιο ακριβώς σημείο άγνωστα εγκληματικά στοιχεία, κατά τις μεσημβρινές ώρες, «σήκωσαν»  προ διμήνου στον αέρα ιδιωτικά αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα και αφαίρεσαν τους καταλύτες των εξατμίσεων, λίγες μόλις μέρες μετά την εμπρηστική επίθεση στο αμαξοστάσιο του δήμου πάλι στην περιοχή Στρεμπενιώτη στη Νεάπολη, όπου καταστράφηκαν από τις φλόγες τρία δημοτικά μηχανήματα, ενώ υπήρξε κίνδυνος να επεκταθεί η φωτιά στο παρακείμενο Υποθηκοφυλάκειο Δυτ. Θεσσαλονίκης και στον περιφραγμένο χώρο με άλλα μηχανήματα.

Τα επαναλαμβανόμενα παραβατικά συμβάντα προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη, ο οποίος έκανε ξανά λόγο «για πλήρη αποθράσυνση και ασυδοσία που είναι αποτέλεσμα της βεβαιότητας των δραστών ότι κανένας δεν τους παρακολουθεί, κανένας δεν τους ελέγχει και δεν πρόκειται να υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους από τη Δικαιοσύνη».

«Δυστυχώς κανείς από τους αρμόδιους δεν φαίνεται να συγκινείται. Ζητάμε επί χρόνια το ίδιο πράγμα, και δεν θα σταματήσουμε να απαιτούμε και να διεκδικούμε την ενίσχυση της αστυνόμευσης σε όλα τα όρια του δήμου, με 24ωρες περιπολίες περιπολικών και μοτοσικλετιστών, αλλά και πεζών περιπολιών, με αποκλειστικό στόχο την πρόληψη και αποτροπή εγκληματικών ενεργειών» δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

«Δυστυχώς, όμως, όσο το Α.Τ. και Τ.Α. Νεάπολης-Συκεών είναι πλήρως αποδεκατισμένα και διαλυμένα από την έλλειψη προσωπικού, όπως έχει καταγγείλει και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, η ηγεσία της οποίας συμφωνεί απολύτως με τις απόψεις και τις καταγγελίες του δήμου μας, όσο φιλότιμες προσπάθειες και να κάνει το εναπομείναν προσωπικό δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε κατ’ ελάχιστο στις αυξημένες ανάγκες της αστυνόμευσης» υπογραμμίζει ο δήμαρχος.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ