Κυριακή 11 Απριλίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ο ΝΑΟΣ ΜΕ ΙΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΓΚΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΡΙΑ (VID)

Ο πατήρ Γεώργιος από την Ουγκάντα, χειροτονήθηκε διάκονος από τον Μητροπολίτη Ανθιμο, έχοντας έρθει Θεσσαλονίκη για θεολογικές σπουδές.

«Πολυεθνικός» είναι ο κλήρος στον Άγιο Σπυρίδωνα της Τριανδρίας στη Θεσσαλονίκη, αφού στον Ιερό Ναό λειτουργούν ένας ιερέας από την Ουγκάντα και δύο ακόμα ιερείς από τη Συρία.

Ο πατήρ Γεώργιος από την Ουγκάντα, χειροτονήθηκε διάκονος από τον Μητροπολίτη Ανθιμο, πήγε στη Θεσσαλονίκη για σπουδές στην Θεολογική Σχολή κι έτσι βρήκε την ευκαιρία να εντρυφήσει ακόμα περισσότερο στον Χριστιανισμό και να τον χειροτονήσει διάκονο ο μητροπολίτης.

«Σκοπεύω μόλις τελειώσω τη Σχολή και πάρω το πτυχίο μου να επιστρέψω στην πατρίδα μου την Ουγκάντα και να γίνω κληρικός εκεί» τόνισε μιλώντας σήμερα στο Open και πρόσθεσε πως: «ήμασταν προτεστάντες» αναφερόμενος στην «στροφή» του στην Ορθοδοξία.

«Ο σκοπός μου είναι να επιστρέψω. Γνωρίζουμε ότι η Θεσσαλονίκη ήταν ο τόπος που δίδαξε ο Απόστολος Παύλος και πήρα κι εγώ την ευκαιρία να έρθω εδώ. Μου μαθαίνουν οι ιερείς στον ναό που λειτουργούμε τα ιερατικά. Ο κόσμος χαίρεται που με βλέπει και μου λένε "εσύ είσαι δικός μας"».

Στην Τριανδρία και στον Ιερό του Αγίου Σπυρίδωνος, λειτουργούν και δύο Σύριοι ιερείς. Τους έχει κοντά του ο Αρχιμανδρίτης Αντώνιος, που λέει με καμάρι ότι η ενορία του είναι τριεθνής. Η εκκλησία λειτουργεί με κληρικούς από Ελλάδα, Συρία και Ουγκάντα!
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ