Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΕΣΗΕΜΘ

Η καταγγελία έχει να κάνει με την παρεμπόδιση δημοσιογράφων στη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ να καλύψουν όπως θέλουν το ρεπορτάζ.

Η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης με ανακοίνωσή της εκφράζει τη διαμαρτυρία της για το νέο περιστατικό παρεμπόδισης του δημοσιογραφικού έργου από την Ελληνική Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει η καταγγελία, «αστυνομικοί ζήτησαν από τους συναδέλφους Αλέξανδρο Λιτσαρδάκη, Σταυρούλα Πουλημένη και Κωνσταντίνο Τσακαλίδη, που έκαναν ρεπορτάζ στον χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών στο ΑΠΘ, να απομακρυνθούν και να κατευθυνθούν σε σημείο που αυτοί τους επέδειξαν για να συνεχίσουν τη δουλειά τους. Η απαίτηση διατυπώθηκε με όρους εκφοβισμού και  με απειλή σύλληψης».

Συνεχίζοντας στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΜ-Θ τονίζει ότι «για μιαν ακόμη φορά ότι υποχρέωση της Ελληνικής Αστυνομίας είναι να διευκολύνει τους δημοσιογράφους στο έργο τους και να τους προστατεύει στην άσκηση των καθηκόντων τους, και ζητά να ληφθεί μέριμνα ώστε να μηδενιστούν τα περιστατικά όπως το παραπάνω».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ