Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΜΗΝΥΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΙΤΗΤΗ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΑΠΘ

Ο Γιάννης Ντουσάκης κινείται νομικά εναντίον των αστυνομικών των ΜΑΤ καθώς τους θεωρεί υπαίτιους για βαριά σκοπούμενη βλάβη στα επεισόδια του Μαΐου.

Μήνυση για απόπειρα δολοφονίας με ενδεχόμενο δόλο κατέθεσε φοιτητής του ΑΠΘ που τραυματίστηκε τον περασμένο Μάιο κατά τη διάρκεια επεισοδίων φοιτητών και αστυνομικών των ΜΑΤ.

Στην ανακοίνωση των δικηγόρων του φοιτητή Γιάννη Ντουσάκη, που έχασε προσωρινά την ακοή του, αναφέρεται ότι με τη μήνυση «επιδιώκεται να διερευνηθούν οι έκνομες πράξεις των αστυνομικών οργάνων και η απάνθρωπη βία τους απέναντι στους φοιτητές και τις φοιτήτριες, ώστε όχι απλώς να τιμωρηθούν οι ίδιοι, αλλά κυρίως ώστε να αναδειχθεί το ευρύτερο πρόβλημα της παράλογης βίας και αυθαιρεσίας των δυνάμεων καταστολής και η άτυπη ασυλία τους».

Η δήλωση των συνηγόρων του φοιτητή

«Στις 1.8.2022 κατατέθηκε η μήνυση του φοιτητή του ΑΠΘ Γιάννη Ντουσάκη κατά παντός υπευθύνου και ιδίως των αστυνομικών των ΜΑΤ, που κατά τη διάρκεια κινητοποίησης των φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ την 26.5.2022, μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου, επιτέθηκαν στους φοιτητές και με ρίψη βομβίδων κρότου λάμψης σε ευθεία βολή, μεταξύ άλλων, τραυμάτισαν σοβαρότατα και τον ίδιο.

Τα αδικήματα για τα οποία καταμηνύει ο Γιάννης Ντουσάκης τους αστυνομικούς είναι: Απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, Βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, Βαριά σωματική βλάβη, Επικίνδυνη σωματική βλάβη, Παράβαση καθήκοντος.

Με τη μήνυση αυτή επιδιώκεται να διερευνηθούν οι έκνομες πράξεις των αστυνομικών οργάνων και η απάνθρωπη βία τους απέναντι στους φοιτητές και τις φοιτήτριες, ώστε όχι απλώς να τιμωρηθούν οι ίδιοι, αλλά κυρίως ώστε να αναδειχθεί το ευρύτερο πρόβλημα της παράλογης βίας και αυθαιρεσίας των δυνάμεων καταστολής και η άτυπη ασυλία τους από οποιαδήποτε διερεύνηση ή δίωξη γι’ αυτή.

Οι συνήγοροι

Δημήτρης Σαραφιανός

Γιώργος Βλάχος»
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ