Κυριακή 11 Απριλίου 2021
x

ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΜΠΑ ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Ποιες ήταν οι δημοφιλέστερες περιοχές στη Θεσσαλονίκη για αναζήτηση κατοικίας το 2020 - Ο Spitogatos καταγράφει τη χρυσή πεντάδα

Πόλο έλξης αποτέλεσε και το 2020 το κέντρο της Θεσσαλονίκης για την αγορά αλλά και την ενοικίαση κατοικίας, με την περιοχή της Τούμπας να το ακολουθεί κατά πόδας. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από έρευνα που πραγματοποίησε τον Ιανουάριο η ιστοσελίδα αγγελιών ακινήτων, Spitogatos (www.spitogatos.gr).

Στη χρυσή πεντάδα των προτιμήσεων βρίσκονται οι περιοχές Ανάληψη – Μπότσαρη – Νέα Παραλία, Βούλγαρη – Ντεπώ- Μαρτίου και Χαριλάου. Οι εν λόγω περιοχές βρέθηκαν στο στόχαστρο όσων ήθελαν να νοικίασουν, αλλά και να αγοράσουν ακίνητα.

Την ίδια ώρα αύξηση, σε ετήσια βάση, καταγράφηκε αναφορικά με το ενδιαφέρον για ενοικίαση κατοικίας, στην Πυλαία (7%) και στην Καλαμαριά (7%). Αντίστοιχα η μεγαλύτερη ετήσια αύξηση στη ζήτηση σημειώθηκε σε περιφερειακούς δήμους όπως το Πανόραμα (26%), η Θέρμη (25%), το Ωραιόκαστρο (24%), η Μίκρα (23%) και τα Πεύκα (22%).

Η εικόνα στην Αττική

Στην περιοχή Αμπελόκηποι-Πεντάγωνο στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν το 2020 οι περισσότερες αναζητήσεις κατοικίας για ενοικίαση, με το top5 των πιο δημοφιλών περιοχών για ενοικίαση κατοικίας στην Αττική να συμπληρώνεται από το Παγκράτι, τον Νέο Κόσμο, την περιοχή Κολωνάκι-Λυκαβηττός και τα Πετράλωνα. Πιο περιζήτητη περιοχή για αγορά σπιτιού το 2020 ήταν το Κολωνάκι-Λυκαβηττός, ενώ οι άλλες περιοχές στις οποίες πραγματοποιήθηκαν οι περισσότερες αναζητήσεις για κατοικίες προς πώληση ήταν οι Αμπελόκηποι-Πεντάγωνο, το Παγκράτι, το ιστορικό Κέντρο και η Κυψέλη.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η διαπίστωση που προκύπτει από την έρευνα του Spitogatos ότι κατά τη διάρκεια του 2020 αυξήθηκε η δημοφιλία των δυτικών προαστίων της Αττικής ως εξεταζόμενη περιοχή για αγορά ακινήτου. Πιο συγκεκριμένα, η ζήτηση ανέβηκε σημαντικά στη Νέα Φιλαδέλφεια (35%), τις Αχαρνές (35%), τη Μεταμόρφωση (34%), το Ίλιον (34%) και το Καματερό (33%).

 

Δημοφιλέστερες περιοχές για αναζήτηση κατοικίας

ΑΤΤΙΚΗ

Ενοικίαση

Πώληση

Αμπελόκηποι – Πεντάγωνο

Κολωνάκι - Λυκαβηττός

Παγκράτι

Αμπελόκηποι - Πεντάγωνο

Νέος Κόσμος

Παγκράτι

Κολωνάκι – Λυκαβηττός

Ιστορικό Κέντρο

Πετράλωνα

Κυψέλη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ενοικίαση

Πώληση

Κέντρο Θεσσαλονίκης

Κέντρο Θεσσαλονίκης

Τούμπα

Τούμπα

Ανάληψη - Μπότσαρη - Νέα Παραλία

Ανάληψη - Μπότσαρη - Νέα Παραλία

Βούλγαρη - Ντεπώ – Μαρτίου

Βούλγαρη - Ντεπώ - Μαρτίου

Χαριλάου

Χαριλάου

 Αναφερόμεονος στο ενδιαφέρον που καταγράφεται στο κομμάτι της κατοικίας ο CEO του Spitogatos, Δημήτρης Μελαχροινός, σημειώνει: «βάσει των στοιχείων που έχουμε συλλέξει μέσω της ιστοσελίδας του Spitogatos για το 2020, η πανδημία όχι μόνο δεν μείωσε το ενδιαφέρον των Ελλήνων ως προς την αναζήτηση ακινήτου, αντιθέτως προκάλεσε έντονη συσσωρευμένη ζήτηση, με το ενδιαφέρον σε κάποιες απομακρυσμένες από το κέντρο περιοχές και προάστια να εκτινάσσεται σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Αναμένουμε λοιπόν να δούμε τη νέα ισορροπία που θα προκύψει το 2021 μεταξύ προσφοράς και ζήτησης και αφετέρου το κατά πόσο αυτό θα επηρεάσει τις τιμές των ακινήτων, ειδικά σε αυτές τις περιοχές».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ