Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022
x

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»: ΛΙΓΩΝΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΤΑ 10 ΧΛΜ (ΦΩΤΟ+VID)

Ο δρομέας Θανάσης Λιγώνης τερμάτισε σε χρόνο 31:05 λεπτών και η Ισμήνη Παναγιωτοπούλου σε χρόνο 34:57 στον δρόμο Υγείας στη Θεσσαλονίκη

Την κορδέλα του τερματισμού στην παραλία της Θεσσαλονίκης έσκισε πρώτος ο Θανάσης Λιγώνης στον δρόμο Υγείας των 10.000μ. που ξεκίνησε στις 09:00 από το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων, στη δυτική Θεσσαλονίκη, που διεξάγεται στο πλαίσιο του 16ου Διεθνούς Μαραθωνίου «Μέγα Αλέξανδρος».

Ο δρομέας Θανάσης Λιγώνης τερμάτισε σε χρόνο μόλις 31:05 λεπτών. Τον Λιγώνη ακολούθησε ο Χρήστος Παπούλιας, ο οποίος τερμάτισε σε χρόνο 31.18. Τρίτος τερμάτισε ο Δήμος Μαγγίνας σε χρόνο 31.23.Από τις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Ισμήνη Παναγιωτοπούλου σε χρόνο 34:57. Την Παναγιωτοπούλου ακολούθησε η Νούλα Ματίνα σε χρόνο 37:35 ενώ τρίτη ήταν η Κυρκοπούλου Αφροδίτη σε χρόνο 38:16.

 Συνολικά 1.531 δρομείς έτρεξαν στον δρόμο Υγείας από τους Αμπελόκηπους.

Οι δρομείς ακολούθησαν τη διαδρομή: 28η Οκτωβρίου με κατεύθυνση προς την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, έκαναν αριστερή αναστροφή και συνέχισαν επί της 28ης Οκτωβρίου στο αντίθετο ρεύμα.

Έστριψαν δεξιά στην οδό Δενδροποτάμου με κατεύθυνση προς την οδό Καραολή Δημητρίου και εν συνεχεία έκαναν αριστερή αναστροφή στη Δενδροποτάμου στο αντίθετο ρεύμα.

Οι δρομείς διασχίζουν κάθετα την οδό Ελ. Βενιζέλου και διέσχισαν ύψος της οδού Θωμά Χατζίκου εισέρχονται σε έναν μικρότερο δρόμο, την οδό Αγαμέμνονος.

Στο τέλος της Αγαμέμνονος, έστριψαν αριστερά στην οδό Μοναστηρίου, στην οποία και συνέχισαν ακολουθώντας τη διαδρομή του Μαραθωνίου από το 37ο περίπου χλμ. μέχρι τον τερματισμό στην Παραλία Θεσσαλονίκης – Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου (ύψος Αγάλματος Μεγάλου Αλεξάνδρου).
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ