Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΛΙΦΤΙΝΓΚ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ (ΦΩΤΟ)

Πρόκειται για τις εργασίες αναβάθμισης στα πεζοδρόμια και τους κοινόχρηστους χώρους κατά μήκος της λεωφόρου Μ. Αλεξάνδρου και της οδού 30ης Οκτωβρίου.

«Λίφτινγκ» σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης ξεκίνησε ο δήμος Θεσσαλονίκης, προχωρώντας σε εργασίες αναβάθμισης στα πεζοδρόμια και τους κοινόχρηστους χώρους κατά μήκος της παραλιακής και συγκεκριμένα στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου και στην οδού 30ης Οκτωβρίου.

Ήδη τα συνεργεία του εργολάβου έχουν ξεκινήσει να εργάζονται επί της οδού 30ης Οκτωβρίου, μπροστά από το πάρκο της ΧΑΝΘ, με το τμήμα του πεζοδρομίου από το ύψος απέναντι από το Βασιλικό Θέατρο έως και το ύψος της Γ΄ Σεπτεμβρίου να έχει αποκλειστεί με σιδεριές.Πρόκειται για ένα έργο, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, που έχει στόχο τη λειτουργική και αισθητική αποκατάσταση της περιοχής, τη βελτίωση της προσβασιμότητας και της ασφαλούς κίνησης των πεζών, τη διευθέτηση της στάθμευσης των οχημάτων και την ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων πρασίνου.

Συνολικά θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις στα πεζοδρόμια και τους κοινόχρηστους χώρους κατά μήκος της λεωφόρου Μ. Αλεξάνδρου, από την πλευρά των οικοδομικών μονάδων και απέναντι από τη Νέα Παραλία, και της 30ης Οκτωβρίου από την πλευρά του πάρκου ΧΑΝΘ. Σε ό,τι αφορά στη λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου, οι σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις αφορούν στο τμήμα της από την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου έως την οδό Φιλοποίμενος.Στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργο&upsilon%3
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ