Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΔΕΚΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΒΡΕΦΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ»

Από τους ελέγχους που έκανε ο ΕΟΔΥ εντοπίστηκαν ασυμπτωματικοί έξι εργαζόμενοι και τέσσερα παιδιά που φιλοξενούνται στο ίδρυμα.

Συνολικά δέκα κρούσματα κορωνοϊού ανιχνεύθηκαν στο δημοτικό βρεφοκομείο Άγιος Στυλιανός στη Θεσσαλονίκη μετά από τεστ που πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της η πρόεδρος του βρεφοκομείου Ιωάννα Σπανού, εντοπίστηκαν ασυμπτωματικοί έξι εργαζόμενοι και τέσσερα παιδιά που φιλοξενούνται στο ίδρυμα.

 Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το υγειονομικό πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και τα παιδιά που βρέθηκαν θετικά βρίσκονται υπό παρακολούθηση σε ξεχωριστό χώρο του δημοτικού βρεφοκομείου, ενώ οι υπάλληλοι βρίσκονται σε κατ’ οίκον απομόνωση.

«Η ιχνηλάτηση και η διενέργεια επαναληπτικών και συμπληρωματικών τεστ θα γίνει τις αμέσως επόμενες μέρες με αποκλειστική ευθύνη του ΕΟΔΥ. Το δημοτικό βρεφοκομείο, όπου από τον περασμένο Μάρτιο εφαρμόζονται με αυστηρότητα όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα πρόληψης και προστασίας, θα συνεχίσει την απρόσκοπτη λειτουργία του», επισημαίνει η κ. Σπανού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Οκτώβριο είχε βρεθεί ένα ακόμα κρούσμα κορωνοϊού, σε παιδί που φιλοξενείται στον παιδικό σταθμό του ιδρύματος.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ