Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ (ΦΩΤΟ)

Οι φοιτητές αντιδρούν στη συγχώνευση, μεταφορά και κατάργηση τμημάτων του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος - Δείτε φωτογραφίες από την κατάληψη

Κατάληψη στις κτηριακές εγκαταστάσεις του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος στην περιοχή της Σίνδου πραγματοποιούν το πρωί της Δευτέρας φοιτητές των τμημάτων της Σχολής Μηχανικών.

Οι φοιτητές, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν, αντιτίθενται στην «προσπάθεια απαξίωσης της Σχολής από τη Διοικούσα Επιτροπή του ΔΙΠΑΕ και τον πρόεδρό της κ. Καϊση».

Αντιδρούν ακόμη στη συγχώνευση καθώς όπως λένε θα επηρεάσει αρνητικά τη ζωή έξι χιλιάδων ενεργών φοιτητώ και συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ αναμένεται στις 12:00 να προχωρήσουν σε πορεία στους δρόμους της Σίνδου. Παράλληλα προγραμματίζεται ενιαία διαμαρτυρία την Τετάρτη μαζί με φοιτητές από αντίστοιχες σχολές των Σερρών και Καβάλας.

Στο σημείο έχουν αναρτήσει πανό που αναγράφει «Όχι σε συγχώνευση, μεταφορά, κατάργηση. Μέχρι τότε θα έχουμε κατάληψη».

Ο Κώστας Τσεχελίδης, μέλος της προσωρινής διοίκησης του φοιτητικού συλλόγου Μηχανικών είχε αναφέρει στη Voria.gr ότι «πρόκειται για μια απόφαση που αν υλοποιηθεί θα βάλει ταφόπλακα στις σπουδές μας. Αναγκάζει φοιτητές να παρατηρούν τις σπουδές τους και ειδικά αυτούς του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος που τους πετάει στο δρόμο, μαζί και τον αγώνα που έκαναν για να πετύχουν σε αυτό. Μιλάμε για κοντά στους 1.000 φοιτητές. Πολλές οικογένειες δεν θα μπορέσουν να σηκώσουν το κόστος».

Η πρόταση έχει του υπουργείου Παιδείας για το ΔΙΠΑΕ είναι εξής: Να συγχωνευθεί το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων της Σίνδου με το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών των Σερρών με έδρα τις Σέρρες,  δεύτερον, να μεταφερθεί το τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης στις Σέρρες, και τρίτον να καταργηθεί το τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ