Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021
x

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΚΑΤΑΔΙΩΞΗ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ-ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ 7 ΣΥΡΟΥΣ

Είχαν βάλει τους δύο από τους επτά στο πορτ μπαγκάζ - Οι πρόσφυγες πλήρωσαν από 2.000 ευρώ για να τους φέρουν στη Θεσσαλονίκη

Στη σύλληψη δύο ατόμων που μετέφεραν στην Εγνατία Οδό με επιβατικό όχημα επτά παράτυπους μετανάστες, όλοι τους υπήκοοι Συρίας, προχώρησαν σήμερα τα ξημερώματα αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς ηλικίας 26 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη μεταφορά-προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας από την οποία προέκυψε κίνδυνος για τον άνθρωπο, απείθεια, αντίσταση, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και παράβαση του Κ.Ο.Κ.

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης εντόπισαν στην Εγνατία Οδό (ύψος κόμβου Προφήτη) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 20χρονο, υπήκοο Συρίας, και συνοδηγό τον 26χρονο, υπήκοο Αλγερίας, το οποίο επιχείρησαν να ελέγξουν.

Ο οδηγός δεν συμμορφώθηκε στα σήματα ελέγχου και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει, πλην όμως το όχημα ακινητοποιήθηκε σε αγροτική περιοχή στη Νυμφόπετρα.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε εντοπίσθηκαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου επτά παράτυποι μετανάστες, εκ των οποίων οι δύο στον χώρο αποσκευών, οι οποίοι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, εισήλθαν παράνομα σε προγενέστερο χρόνο στην ελληνική επικράτεια από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου στον Έβρο, καταβάλλοντας χρηματικό ποσό ύψους 2.000 ευρώ προκειμένου να μεταφερθούν στη Θεσσαλονίκη.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Φωτογραφία αρχείου
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ